Kui tunamulluse aastaaruande järgi oli ettevõtte omanik registreeritud Küprosel, siis mullu kolis ettevõtte aadress Panamale. Kes ettevõtte Tropley Finance taga peitub, pole teada. „Seoseid Panamaga ei oska kommenteerida," ütles PVMP-Exi tegevjuht ja väikeomanik Alari Engman.

Haapsalu suurel õmblusettevõttel PVMP-Ex on olnud mullusest paremaid aastaid: prokuratuur kahtlustab maksupettust, majandusaasta lõppes ligi 2,7 miljoni euro suuruse kahjumiga. Tunamullu oli ettevõte ligi miljoni euroga kasumis, läinud aasta lõppes 2,683 miljoni euro suuruse kahjumiga. „Kahjum ei ole seotud ettevõtte tootmistegevusega," selgitas PVMP-Exi tegevjuht ja väikeomanik Alari Engman. „Kahjum on tingitud varasemate perioodide nõuete ja varude ümberhindamisest."

Mullu septembris selgus, et maksu- ja tolliamet uurib Läänemaaga seotud käibemaksupettust ja kuritegeliku ühenduse loomist, kahtluse all on seitse tekstiilitööstusega seotud isikut ja üks ettevõte. Nimesid prokuratuur ja maksuamet ei avaldanud, kuid Lääne Elule usaldusväärse allikate sõnul on tegu just PVMP-Ex'iga.

Maksuameti 3. septembri pressiteate kohaselt tehti augusti lõpus Lääne- ja Harjumaal ühel ajal 27 läbiotsimist, kahtlustatavana peeti kinni kuus isikut. Läbi otsiti nende elu- ja töökohad ning sõidukid. Maksuamet kahtlustab, et riigilt on alusetult tagasi küsitud 3,8 miljonit eurot käibemaksu ja et kahtlusalused on loonud kuritegeliku ühenduse.

Lääne ringkonnaprokuröri Indrek Kalda andmeil esitas kahtlusalune ettevõte jaanuarist 2012 juunini 2013 maksudeklaratsioonides tahtlikult valeandmeid. Kajastati fiktiivseid tehinguid tekstiiltoodete soetuse ja edasimüügi kohta Läti Vabariiki. Kuritegeliku ühenduse liikmed lõid ettevõtete keti, mida ise ka juhtisid.