Siis oleks ministeeriumi hinnangul ettevõtjatel soodsam uusi töökohti luua, väheneks ümbrikupalkade maksmine ning suureneks tööjõu konkurentsivõime, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Selge see, et ettevõtjad on huvitatud maksude langetamisest,” ütles Tööandjate Keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi. “Idee tasandil on see huvitav, kuid poliitiliselt raskesti teostatav.”

Kui suurt kulude kokkuhoidu sotsiaalmaksumäära vähendamine ettevõtjatele tähendaks, ei osanud Veskimägi öelda. “Seda tuleks põhjalikumalt analüüsida,” ütles ta.

Ärimees Oleg Grossile idee meeldis. “Päris lakke hüppamiseks see põhjust ei annaks, kuid oleks siiski igal juhul õige samm. Selle paari protsendi pärast ei kannataks ka tervishoiu kvaliteet,” märkis ta.

Rahandusministeeriumi hinnangul tuleb ideed vaadelda nn rohelise maksureformi raames, mille eesmärk ei ole mitte maksukoormuse vähendamine, vaid selle nihutamine tööjõult tarbimisele ja keskkonnamaksudele. Valitsus on võtnud endale ülesandeks töötada välja rohelise maksureformi kontseptsioon.