Äripäev kirjutas aprilli lõpus, et keskkonnaehitusfirma Water Ser Groupi tütarettevõte Water Ser Lõuna-Eesti esitas Tartu maakohtule pankrotiavalduse, kuigi veel kuu varem kandideeriti riigihangetel. Teisipäeval võitis Narva ja Narva-Jõesuu veefirma AS Narva Vesi hanke Narva vee-, kanalisatsiooni- ja sadeveetorustiku projekteerimiseks ja ehituseks 14,16 miljoni euroga ühispakkumine, mille tegid Water Ser AS, Water Ser Ehitusjuhtimine OÜ ja OÜ Astlanda Ehitus, vahendab Äripäev.

Kolmapäeval selgus, et hankel osalenud Water Seri üksustel on kaelas 28 858eurone maksuvõlg. Eilseks oli summa kahanenud 22 167 euroni.

Water Ser Ehitusjuhtimise ning Water Seri juhatuse liige Andres Pürg (kes on ka Water Ser Lõuna-Eesti nõukogu esimees) ei oska maksuvõlga kommenteerida. "Ju siis nii on. Eks see tekkis sellepärast, et maksuametile ei olnud mingisugused summad laekunud," ütles ta.

Hankelepingu sõlmimisel ning enne seda Water Seril maksuvõlga polnud, kinnitas Narva Vee projektijuht Hilje Õunapuu. Võlg tekkis alles päev pärast lepingu sõlmimist, kuid kuna firma ei kuulutanud välja pankrotti, polnud alust jätta leping sõlmimata, lisas ta. "Riigihangete seaduse kohaselt ei saa lepingut sõlmida sellega, kellel on maksuvõlg enne hankelepingu sõlmimist. Kui lepingu sõlmimise kuupäeval ei ole maksuvõlg üleval, siis miks me peaks ennustama tulevast võlga?" arvas Õunapuu.