Sarnaselt oma teistele kohvikutele pakub uus söögikoht iganädalaselt muutuvat menüüd, kus lisaks tervislikele liha- ja taimetoitudele on saadaval mitmed gluteeni- ja laktoosivabad valikud.

Mamo omaniku, kokaraamatute autori ja hea toidu eest kõneleja Margit Härma hinnangul oli Tallinna kesklinna toitlustusturul suur nõudlus uue tervisetoidu kohviku avamise järele. "Mamo pidevalt kasvav püsiklientide arv tõestab, et eesti inimesed on terviseteadlikud ning väärtustavad järjest enam tasakaalustatud toiduvalikut ka kiireks argipäeva eineks," ütles Härma. "Kuna lõunaajal ei mahtunud meie kliendid enam Liivalaia ja Tornimäe kohvikutesse ära, otsustasime avada kolmanda Mamo kohviku otse Tallinna südalinna Roosikrantsi tänaval asuvasse Šveitsi majja," lisas ta.

Härma on rahul, et kolme tegevusaasta jooksul on Mamo suutnud tõestada, et tervislik toit saab olla maitsev. "Kuigi viimastel aastatel on suurenenud toitumisalase teabe hulk, on usaldusväärse info väljasõelumine keeruline ja aeganõudev. Seepärast tuleme toiduvaliku tegemisel oma klientidele appi ning Mamos einestajad võivad kindlad olla, et meie kohvikutes pakutakse vaid täisväärtuslikke ja tervislikke roogi," sõnas Härma. Näiteks kasutavad Mamo kokad toitude maitsestamiseks soola asemel pigem ürte ja põnevaid vürtse ning pakutavad toidud ei sisalda kunagi sünteetilisi maitse- ja lõhnatugevdajaid või toiteväärtuseta tooraineid. Kohviku valikus on hulk väherasvaseid liharoogi, kuid nädalamenüüd koostades on alati mõeldud ka taimetoitlastele ning veganitele.

Mamo kohvikuketi kontseptsooni toetab hästi siseaarhitektide Hannes Praksi ja Kadri Tonto poolt loodud keskkonnasäästlik ja omanäoline sisekujundus. "Toidukohale sobivalt kasutasime Roosikrantsi tänava Mamo sisekujunduses palju minu lemmikut munamotiivi. Näiteks ehib kohviku söögisaali haudejaama konveierlindist inspireeritud kipsist seinapannoo," tutvustas Praks.

Šveitsi maja esindaja Harro Rannamets avaldas lootust, et Mamo avamine elavdab kogu Roosikrantsi tänavat. "Kuna Šveitsi maja üürnike nõudmised söögikoha operaatorile on kõrged, soovisime leida toitlustajat, kes pakuks taskukohaseid eineid, kuid paneks suurt rõhku nii toidu kvaliteedile kui meeldivale teenindusele. Mamo vastas nendele ootustele ning loodetavasti ka ületab need, " kommenteeris Rannamets.

Tervislikule toidule keskenduv kohviku Mamo avas oma esimese kohviku 2010. aastal Tallinnas Liivalaia tänaval Swedbanki peakontori hoones ning kaks aastat hiljem laieneti Tornimäe Ärimajja. Argipäeviti avatud Mamo kohvikutest leiab laia valiku tasakaalustatud eineid nii hommiku- ja lõunasöögiks kui varajaseks õhtusöögiks. Kohvik pakub võimalust meelepärased eined ka kulleriga kontorisse tellida. Samuti saab Mamost üritustele cateringiteenust tellida.