Kui Ameerika filmides näeme murest murtud lapsevanemaid, vanemate lahutuse tõttu depressioonis pisipoeg või -tütar käevangus, psühholoogide uksi kulutamas, siis Briti disaineril Ben Formanil on õnnetute perede laste turgutamiseks oma nägemus.

Nimelt tuli just tema välja tootega, mis aitaks spetsiaalselt just lahutatud või lahutamist plaanivate vanemate kolme- kuni kuueaastastel lastel uut maailmapilti luua. Eri kriitikanoolte- ja kiidusõnumite osaliseks saanud äriideeks on sel korral ühe majana näiv ja kahest osast koosnev nukumängumaja Detacho Playhouse, mis idee poolest aitab lahutust üle elavatel lastel hõlpsamini lagunenud pere situatsiooniga toime tulla ning mõtestab toimunu paremini lahti.

Mängumaja on disainitud ja kokku pandud viisil, et laps saaks seda soovi korral mitmeks osaks lammutada. Siiski säilib võimalus nukumaja jälle kokku panna. Niisiis on mängus võimalik nii emale kui ka isale uus kodu luua või leppimise korral mõlemad jälle ühte suurde majja paigutada.

Lisaks majale käivad komplektiga kaasas ka nukud, mis peaksid siis olema lahutatud perele vastavad, olgu nad siis ärimehed, maaharijad või kosmonaudid. Nukke leidub kahte sorti – üks paar on kurbade nägudega ning teine rõõmsameelne. Peale näoilme erinevuse on nende vahe ka selles, et rõõmsanäoliste nukkude sees peituv magnet paneb rõõmsad nukud üksteise vastu tõmbuma ning kokku saades annavad nukud üksteisele huultele musi.

Kogu mängumaja komplekti juures on eri võimalusi, kuidas lapsed saavad oma tundeid mitmetes olukordades mängu kaudu välja elada, rohkem kui üks. Peale selle, et maja saab eri osadeks lahutada, võib luua ka situatsiooni, kus isa või ema toob majja uue elukaaslase. Nii saab laps oma elu läbi mängida, valides ise, kuhu ta oma ema või isa uue elukaaslase magama paigutab ja kas nädalavahetusel välja sõites on ta kaasas või jäetakse maha. Kui laps neid olukordi läbi mängib, võib see tal aidata teatud situatsioone teisiti mõista. Samuti aitab see lapsevanematel näha, kuidas laps end tunneb ja kuidas tema olukorda näeb.

Valelootused reaalsele elule

Arvestades Euroopa Liidu lahutuste statistikat, kus iga kahe abielu kohta registreeritakse üks lahutus, siis potentsiaalse sihtgrupi puuduse tõttu ei tohiks Ben Formani äril halvasti minna. Aastas ühest miljonist lahutajast on surel osal ka järeltulijaid.

Olgugi et eri foorumites varieeruvad kommenteerijate arvamused ülipositiivsetest kuni pilkava sisuga mõtteavaldusteni, on Ben Forman oma ideega mänguasjatööstuse kihama pannud. Samal ajal kui mõned kiidavad majakest taevani ning tänavad selle leiutajat, toovad teised osapooled välja ohumärke, kuidas mäng võib lapses asjatuid valelootusi tekitada. Lõppeb ju mäng tavaliselt nii, nagu laps seda tahaks. Samas on tegemist huvitava mänguasjaga ja isegi siis, kui see ei aita last lahutusest kiiremini üle saada, on see piisavalt konstruktsiooniline, et arendada kas või lihtsalt mõtte- ja ajutegevust.