Teises kvartalis kukkus Hiinale tagastatud endise Portugali koloonia Macau majandus 26,4%. Macau hasartmängutulu kukkus augustis aastaga 35,5%. See on juba järjest 15. kuu, mil hasartmängutulud vähenesid.

Maailma suurima mängupõrgu kasiinotulud kukkusid 18,6 miljardile patacale ehk 2,1 miljardile eurole. Hiina majanduskasvu aeglustumine on võimendanud hasartmängutulude vähenemist.

Macau majandus on sügavas sõltuvuses hasartmängutuludest. Piirkonna 36 kasiinot annavad üle 80% omavalitsuse maksutuludest.

Macau valitsus teatas, et kõik valitsuskulutused vaadatakse kasinuse vajaduse valguses üle.

Hiina keskvalitsuse ja Macau vahelise uue kokkuleppe kohaselt peab Macau võitlema rahapesuga ja likvideerima põrandaaluse panganduse. Ka need plaanitavad tegevused on halvendanud kindlustunnet, mis on niigi löögi all seoses Pekingi mullu alustatud laiema korruptsioonivastase võitlusega.

Vaatamata kasiinode rasketele aegadele, teenitakse Macau kasiinodes viis korda Las Vegasest rohkem tulu. Macau on ainus koht, kus mandri-hiinlastel on legaalselt lubatud hasartmänge mängida.

Analüütikud on optimistlikud territooriumi pikaajalise väljavaate osas, kuna vaid 2-3% Hiina 1,4 miljardist elanikust on külastanud Macaud.