“Qualitex jätkab senise 90 töötajaga ning ettevõtte omandamisega tekib olemasoleva tootmisvõimsuse ja müügivõrgu najal suurem sünergia. Suund on võetud ekspordimahtude suurendamisele, seda eriti Skandinaavias, ning mitte ainult kangaste, vaid ka valmistoodangu segmendis,” ütles Täht, kellest saab Qualitex AS-i juhatuse esimees.

“Vastavalt grupi strateegiale keskendub Tolaram Eestis paberi- ja tselluloositööstusele ning kinnisvarale, mis viiski otsuseni loobuda tekstiiliärist. Teeb rõõmu, et leidsime Kristi Tähe näol professionaalse ja tekstiilisektorile pühendunud uue omaniku,” kommenteeris tehinug teine pool, Tolaram Groupi Eesti juht Sonny Aswani.

Vabriku ärikinnisvara jääb Tolarami omandusse ning Qualitex töötab seal rentnikuna.

Täna jõustunud tehingu kaasinvestor on Aare Võsu ning seda finantseeris Maaelu Edendamise Sihtasutuse toel Swedbank. Poolte kokkuleppel ei kuulu tehingu väärtus avalikustamisele. Qualitexi tekstiilitööstuse käive oli 2013. aastal 3,9 miljonit eurot ning ärikasum 250 000 eurot.

Kristi Täht on Eesti ettevõtja ning tekstiiliettevõtte Katarina OÜ omanik, mis on alates 2008. aastast tegelenud looduslikest materjalidest lasteriiete ja erinevate kodutekstiilitoodete disainimise ja tootmisega. Juunis 2014 omandas Täht tekstiiliettevõtte Marat äritegevuse, kaubamärgid ja jaevõrgu.