Näiteks neljatoaline korter Marbellas, La Quinta Golfi piirkonnas maksab 399 000 eurot. Ses korteris on sissepääsu korrusel köök, väike pesuruum, külaliste WC, avatud elu- ja söögituba, kust läbi suurte klaasuste avaneb väljapääs terrassile ja väikesele privaatsele aiale.

Ülemisel korrusel on kolm magamistuba ja kaks vannituba. Kahel magamistoal on oma väike rõdu. Katuseterrass on umbes 65 m2 ja sealt avanevad vaated kogu rannikule. Koos terrassidega on korteris ca 220m2. Ilma terrassita on korteris 163m2. See teeb ühe ruutmeetri hinnaks 2447 eurot. Tallinnas on kindlasti võimalik korter osta palju kõrgema ruutmeetri hinnaga.

Või teine näide. Marbellas, Nueva Andalucias maksab kolmetoaline, 180m2 korter 349 000 eurot. Korteri juurde kuulub ka parkimiskoht maa-aluses valvega parklas.

Korterisse paistab hommiku- ja õhtupäike. Samas on andunud päikesekummardajate jaoks võimalus nautida päikest kogu päeva vältel korteri ülemise terrassi lamamistoolidel. Köetav välibassein asub ca 30 meetri kaugusel korteri välisuksest. Selle korteri ruutmeetri hind on 1939 eurot.

"Meie klientide seas on neid inimesi omajagu, kes on mõelnud kinnisvara soetamisest päikeserannikule, kuid see on jäänud pelgalt mõtteks, sest kogu see protsess tundub keerulineja raske on leida see õige ja vajadustele vastav objekt, kui pole kohalike oludega niivõrd kursis," rääkis maakler Kristi Djomin Ärilehele.

Tema sõnul on seal igasuguseid hooneid, millest mõne puhul võib esineda juriidlisi probleeme, muresid kvaliteedi osas ja piirkonniti on ka suured väärtuserinevused.

"Paari kilomeetri raadiuses võib üks kommuun olla hästi toimiv ja likviidne ja teine põhimõtteline pankrotipesa, kuhu investeerides on suur oht kaotada kogu oma raha. Mõningad hooned lähevad lammutamisele, sest on ehitatud buumi ajal ilma seadustele vastava ehitusloata. Meie aitame kliendil teha valikud, kus asjad on juriidiliselt korras ja investeering on perspektiivne ja kasulik," kirjeldas Djomin probleeme, mis võivad kaugele kinnisvara ostes huvilist tabada.