Helm ütles Lääne Elu peatoimetajale Andrus Karnaule, et tahab ettevõtlusorganisatsioonidega jõuda kokkuleppele, kuidas kontrollida firmaautode kasutamist. Helm ütles, et 23 000 autot on registreeritud vaid ametisõitudeks. 

Helmi sõnul deklareerib umbes iga kolmas Eesti ettevõte, et kasutab firmaautot vaid ametisõitudeks. Ülejäänud deklareerivad ka erasõite. Helm ütles, et maksuamet peab sõlmima kokkuleppe ettevõtjatega, et kuidas ettevõtted deklareerivad ettevõtete siseselt, et auto on ainult ametisõitudeks.

Helm ütles, et seadus lubab maksuametil kasutada vaatlust, et kontrollida seaduse täitmist. "Õiguslikult võiks maksuameti käitumine olla õige, aga ühiskond polnud selleks valmis, et lähme kontrollima inimese privaatsfääri. See oli viga!" ütles Helm.

Helm ütles, et esitas tagasiastumispalve rahanduministrile põhjusel, et tundis, et maksuamet vajab ühiskonna toetust.

"Maksuamet ei saa minna ühiskonnaga vastuollu. Esitasin avalduse ministrile, sest tundsin, et on aeg. Kui avalikkus maksuametit toetama ei hakka, tuleb tagasi astuda. Kui avalikkus meile andeks ei anna, siis tuleb ametil uute juhtidega edasi minna," rääkis Helm.Kuidas mõjus avalikkuse surve maksuametile, saab lugeda Lääne Elust.