"Riigi eriplaneeringus on kümneid võimalikke asukohti. Me pole jõudnud suhelda kõikides võimalikes asukohtades elavate kohalikega ega kõikide kohalike omavalitsuste otsustajatega. Tartu valla esindajatega oleme varasemalt suhelnud, kuid seda üldisel tasandil puidurafineerimistehase idee teemal," ütles Kohava.

Tema sõnul on tegemist on vaid ühe võimaliku asukohaga, mis on arendaja seatud kriteeriumite – logistika, vooluveekogu ja metsaressursi olemasolu osas – sobilik. "Kui elanikud ning kohalik omavalitsus on huvitatud oma piirkonna arengust – ja me usume, et nad on – siis meie oleme huvitatud arengule kaasa aitama. Ükskõik, millise konkreetse asukohani riigi eriplaneeringu jooksul jõutakse, siis peaksime leidma atraktiivse kompromissi arendaja, kohaliku omavalitsuse ja kohalike elanike vahel," märkis Kohava.

Eile kirjutasid tehase eestvedajad Aadu Polli ja Margus Kohava, et Tabiverest läänes keset paksu metsa ei oleks tehas tartlastele tajutav ega nähtav. "Kui millestki unistada, siis asukohast Tabiverest läänes, metsade keskel. Tartu linnasüdamest oleks see linnulennult 21 kilomeetri kaugusel. Seal paksu metsa sees ei oleks tehas tartlastele tajutav ega nähtav. Asukoht võimaldaks hajutada veokite liiklust põhja, lääne ja lõuna suunast. Tänu raudteele saaks vähendada maanteede liikluskoormust. Kui mõjude, sh keskkonna- ja sotsiaalse mõju hindamise tulemused seda võimaldavad, sooviksime, et tehas asuks Tabivere metsade keskel," kirjutasid ärimehed.