„Viimastel päevadel on mõned Eesti Meediaga konkureeriva Ekspress Grupi meediaväljaanded loonud aktiivselt seoseid minu ravimiäri ja poliitikute tegevuse vahel,” märkis Linnamäe suhtekorraldusbüroo META vahendusel. „Kui ma olen õigesti aru saanud, siis tingis Margus Tsahkna poolt riigikogus ravimiseaduse muudatuste menetlemise tõsiasi, et sotsiaalministeerium ei ole suutnud või tahtnud koostada vähegi realistlikku plaani apteegituru korraldamiseks,“ kommenteeris ta.

"Meenutan, et Riigikohus kuulutas 9. detsembril põhiseaduse vastaseks apteekide asutamist piiranud seadussätted, kuid samas rõhutas, et kindlasti on vaja uut regulatsiooni. Selle loomiseks andis Riigikohus pool aastat ning aeg saab läbi 9. juunil 2014," lausus Linnamäe.

„Margus Tsahkna menetlusse antud apteegi omandipiirangu ettepanek oleks Magnumi ettevõtlushuve ja -vabadust kärpinud väga olulisel määral. Magnum, Tamro ja teised suuremad apteegituru tegijad on seetõttu eelnõu menetluse käigus soovitanud omandipiirang välja jätta ja esitanud sootuks teistsuguse ettepaneku – luua riiklik apteegivõrk, kus võtmeroll on Haigekassal, kes jagab rahastuslepinguid. Sama süsteem on Inglismaal. See ettepanek on sotsiaalkomisjonile ametlikult esitatud, kuid Eesti Päevalehes 6. mail avaldatud Kadri Paasi artiklis meie ettepanek kajastamist üldse ei leidnud. Minu hinnangul rikub selline ühepoolne ja fakte eirav käsitluslaad ajakirjanduseetikat,“ ütles ta.

Linnamäe sõnul muudavad Eesti Päevalehe süüdistused tema aadressil eriti jaburaks asjaolu, et teda on süüdistatud selliste ettepanekute tagantutsitamises, mis on omavahel vastandlikud. "Loen Eesti Päevalehest, et mina olevat nii Margus Tsahkna ettepanekute taga kui ka Jürgen Ligi ettepanekute taga. Kusjuures need on omavahel täielikus vastuolus ning minu äride seisukohalt võrdselt halvad," lausus Linnamäe. „Teine suur küsimus minu jaoks on see, miks kritiseerida erakondadele ausalt ja läbipaistvalt annetusi tegevaid ettevõtjaid,“ imestas Linnamäe.

Ta lisas, et kui apteegiturg liberaliseeritakse täielikult, siis on loogiline, et liberaliseeruvad ka teised tervishoiuvaldkonnad nagu näiteks perearstindus ja haiglavõrk, kuhu Magnum oleks kontsernina valmis kindlasti sisenema. „Kui apteegiturul on täiskonkurents lahendus, siis läheme me kõikidel tasanditel nõudma kogu sektori liberaliseerimist, sealhulgas ka ravimite juurdehindluste vabakslaskmist. Samas, lõppastmes peab ikkagi seadusandja hindama seda, kas see oleks rahvatervise ja patsientide huvides,“ ütles Linnamäe.