Kohtumisel osalesid Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts, Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Toomas Tamsar ja Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni president Kersti Kracht.

„Alustasime ettevõtjate ja nende esindajatega konsultatsioone, et mõista paremini viimase aja käibemaksu ja autode maksustamisega seotud muudatuste mõju,“ ütles Maris Lauri. „Läbipaistev ja võrdset konkurentsi toetav ettevõtluskeskkond on ju kõigi, eelkõige ettevõtjate huvides.“

Marek Helm kinnitas, et koostöö ettevõtjatega on ettevõtte sõiduautode maksustamise seaduse eduka rakendamise alus.

„Soovime leida lahendust, mis tagab võrdsed konkurentsitingimused ettevõtjatele,“ ütles ta. Helm tutvustas ka 1. novembrist kehtima hakanud käibemaksudeklaratsiooni lisa (KMD INF) esimesi positiivseid tulemusi ja mõju maksulaekumisele. Lepiti kokku, et peadirektor annab lähinädalatel ülevaate KMD INF-ist ka ettevõtlusorganisatsioonide juhatustes.

Lauri ütles esmaspäeval Ärilehele antud videointervjuus, et edaspidi tuleb kindlasti jälgida, et liiga palju maksudega seotud muudatusi ei satuks enam ühele ajale, sest see tekitab maksumaksjates frustratsiooni.

„Tahame liikuda edasi rahulikult ja mitte tormates – tormakusega võib tekkida probleeme,“ rõhutas Lauri, kelle sõnul tuleb parandada ka ministeeriumi ja maksuameti kommunikatsiooni, et ennetada arusaamatusi.

"Me leppisime kokku, et kui marek Helm tajub, et asjad hakkavad eriti pingeliseks minema, siis ta võtab minuga kohe kontakti," lisas Lauri.

Kohtumised eri ettevõtlusorganisatsioonidega jätkuvad.