Minister tutvus maksu- ja tolliameti tollipunkti ja kordoni töö korraldamise ning tingimustega. Lisaks sai Lauri ülevaate Narva ja Ivangorodi piiripunktide ümberehitustööde seisust. Praegune piiriületus ei vasta kaasaegsetele tingimustele ja käimas on arendustööd.

"Tolliametnikud on teinud tõhusat tööd salakaubaveo vähendamisel ja pikad piirijärjekorrad on kadunud. Oluline on muuta piiriületus Narvas ja Ivangorodis nii Eesti inimeste kui meile saabuvate turistide jaoks kiiremaks ja mugavamaks – sõltumata sellest, kas nad liiguvad jalgsi või sõidukiga," ütles Lauri.

"Renoveerimistööd uues jalakäijate terminalis toetavad selle eesmärgi saavutamist. Nüüd on oluline luua samad tingimused kaubaveoks. Vaatamata mõõnas majandussuhetele Venemaaga peame olema valmis piiriületuste kasvuks kui olukord paraneb," märkis Lauri.

Suveks valmiva Narva kesklinnas asuva maanteepiiripunkti rekonstrueerimisega suureneb piiri läbilaskevõime poole võrra. Tööde tellija on Riigi Kinnisvara AS ja teostaja Oma Ehitaja AS. Päeva teises pooles kohtus minister Eesti Energia ASi juhtkonnaga ning külastas Auvere elektrijaama. Kohtumisel arutati jaama ehitust ning õlitööstuse arenguid.