"Meil oli Smartcapi haldamise erakätesse andmine otsustatud tegelikult juba 2014. aasta augustis. Vahepeal toimusid valitsuse ja riigikogu vahetused ja pildis selguse saamise mõttes paluti selle protsessiga mitte kiirustada. Kuna ministrid vahetusid kaks korda, siis läks see protsess eriliselt pikaks. Otsustusõigus SmartCapiga edasiminekuks on nagunii Arengufondil, mitte majanduskomisjonil. Rõhutan, et portfelli haldus läheb konkursi korras erakätesse, SmartCap ise jääb endiselt Arengufondi tütarettevõtteks ja jääb nö avalikku omandisse."

Lauri möönis, et ühe ideena on välja pakutud, et portfell tõsta KredExi alla. "Senini on see lihtsalt idee ja Arengufond tegeleb ikkagi seadusest ettenähtud kohustustega. See, et diskuteeritakse Arengufondi tuleviku üle, ei tähenda, et asjad kohe ellu viiakse. Enne peaksid sellised asjad olema seadusega ümberkorraldatud olema ehk et kui tekib mõte nagu SmartCap peab liikuma mingi muu asutuse alla, siis see käib seadusemuudatusega," rääkis Lauri.

Üldisema Arengufondi tuleviku kohta arvas Lauri, et pigem võiks fond olla rohkem seotud täitevvõimu ehk valitsusega. "Minu isiklik seisukoht on see, et võib-olla pole kõige parem see, et fond on esindatud riigikogu kaudu ja täitevvõim on esindatud kahe nõukogu liikme kaudu. Oleks loogilisem, et fondi tegevusest tulenevalt oleks see ka rohkem seotud täitevvõimuga."