Marja MR-i vastu pankrotiavalduse esitanud OÜ Termosteki poolt on tegemist labase väljapressimisega, ütles Marja MR juhatuse liige Eva Nõulik.

Marja pood valmistab Nõuliku sõnul ette kahjutasunõuet OÜ Termosteki vastu, kuna Termostek on esitanud teadvalt vale pankrotiavalduse ning edastanud avalikkusele väärinformatsiooni.

OÜ Termostek esitas teisipäeval Tallinna linnakohtule pankrotiavalduse Marja poodi haldava AS-i Marja MR vastu, väites, et Marja pood võlgneb Termostekile, endisele OÜ Uniprojektile, kaupade eest 424.833 krooni.

Nõulik kinnitas, et Termosteki nõue on alusetu, kuna kaupa, mille eest tasumiseks nõue oli esitatud, pole AS Marja MR kunagi saanud.

AS Marja MR vaidlustas nõude koheselt Tallinna linnakohtus, seetõttu tuli pankrotiavalduse esitamine üllatusena, kuna kohus ei algata pankrotimenetlust, kui nõue on vaidlustatud tsiviilkohtumenetluses, märkis Nõulik.

AS Marja lõpetas 2001. aasta esimese kvartali suuremahulise kasumiga, firma käive ulatub kümnetesse miljonitesse kroonidesse, ütles Nõulik. Tegemist on maksejõulise äriühinguga ja maksejõulisus on tagatud likviidsete varadega, kinnitas ta.

OÜ Termostek on Nõuliku väitel riiulifirma, mille bilansis on ainus korraliku suurusjärguga kirje Termosteki võlad neile, kellelt ta kaupu ja teenuseid on ostnud — kokku 427.992 krooni.

Termostek omakorda väidab, et Marja poe võlg tarnitud riiulidetailide eest on koos viivistega kasvanud 835.859 kroonini ning võlausaldaja eeldab, et võlgnik on maksejõuetu.