"5. juunil sain Starmani kliendina sellise teate, mis oli lisatud minu eelmise kuu arvele: ”Rõõmuga anname Teile teada, et 3. juuli varahommikul toome Teie kanalite valikusse kaks täiesti uut teleprogrammi," sõnas Ummelas.

Teates oli: "Esimesena rõõmustame kõiki lapsi ja muidu lapsemeelseid uue eestikeelse lastekanaliga Kidzone. Teise kanalina lisandub eestikeelsete subtiitritega programm Sony Turbo, mis on loodud neile, kes hindavad põnevust ja seiklusi, kiirust ja adrenaliini, jõulisi isiksusi ning säravaid koomikuid. Sony Turbo kavas on uued põnevussarjad kõrvuti legendaarsete komöödiatega, võitluskunstid võiduajamistega, tõsielu vaheldumisi tippdraamadega. Samal päeval liigub Teie valikust välja telekanal TVC International, mille näitamise lõpetame. Seoses uute kanalite lisandumisega muutuvad mõningate kanalite asukohad. Alates 3. juulist leiate: Sony Turbo kohalt 11, Universal Channel kohalt 14, Tallinna TV kohalt 31, Animal Planet kohalt 38, Travel Channel kohalt 39, Investigation Discovery kohalt nr 41 ja CBS Reality kohalt 42, Star! kohalt 52.

Kui Te ei näe 3. juuli hommikul kanaleid oma DigiTV programmivalikus, palume teostada digiboksile või -telerile kanalite automaathäälestus või algseadete taastamine. Juunikuu kolmandal päeval täiendasime kõigi motosõprade rõõmuks Viasat Sport ja Viasat Premium pakette uue kanaliga Viasat Motor, mida on lausa kaks varianti - nii tavaline kui HD versioon.
Kui Te ei näe kanaleid oma DigiTV programmivalikus, palume teostada digiboksile või -telerile kanalite automaathäälestus või algseadete taastamine.”

Huvitav, missugust rõõmu pidi minule telerivaatajana tekitama tundmatute ja väga kindlale nišivaatajale suunatud telekanalite lisandumisega, samal ajal kui Eesti vabalevis olev Tallinna TV visati taas 11 kohta kanalivalikus tahapoole, kusjuures televaatajaile järjekordse stressi tekitamisega, pahandab Ummelas. "Teateid tuleb kõikjalt Eestist, mõnel pool on TTV analooglevist üldse kadunud."

Tallinna TV peatoimetajana jääb mulle absoluutselt mõistmatuks, miks kõrvuti ETV-ga kõige rohkem puhast eestikeelset programmi pakkuv kanal vahetas Starmanis juba mitmendat korda oma kohta, nii et paljud televaatajad mitmel pool Eestis on mures, kuhu see neile juba tuttavaks saanud kanal on nüüdseks kadunud. Ei suuda selgitusi jagada ka Starmani nn teavitajad.

Kes Starmanis teeb selliseid otsuseid ja miks? Kas Starmani juhivad hoopis mingid poliitilised jõud, kellele sellise kanali kui TTV olemasolu lihtsalt ei meeldi? Tuletame meelde, et tasume vabalevi kanali eest iga kuu Levirale 31 000 eurot, millega sisuliselt doteerime ka sealseid muid kanaleid, sealhulgas kommertskanaleid. Samal ajal nõuavad kommertskanalid Starmanilt tasu oma kanalite edastamise est kaabellevis!?

Starmani tegevus väärib ühemõttelist hukkamõistu kui Eesti telekultuuri vaenulik ja Eesti televaatajat alavääristav. Jätkame õiguslikku võitlust, et lõpetada meie telekanali represseerimine selles Eesti-vaenulikus ja välismaistele omanikele müüdud firmas, lõpetab Ummelas.