Ärilehe andmetel on Joakim Heleniuse ja Allan Martinsoni investeerimisfond Martinson Trigon loomas uut meelelahutusliku sisuga telekanalit, mida on kavas arendada üle Baltikumi.

?Ma ei tahaks enne asju kommenteerida, kui need on lõpule viidud. Iga tehingu puhul on tähtis detailid lõplikult paika panna,? ütles Helenius.

Ka Heleniuse äripartner Allan Martinson ei soostunud uuel projektil pikalt peatuma. Ta kinnitas siiski, et tegemist ei ole mõnes olemasolevas telekanalis osaluse ostmise, vaid päris uue projektiga. ?Asjad on vormistamisel. Nädala võtab veel aega,? ütles ta.

Päris uus kanal

Martinson Trigoni konsultant Andrus Palts kinnitas, et tegemist on nullist päris uue telekanali loomisega Baltikumi regioonis. Tegemist ei ole rahaliselt kõige mastaapsema projektiga Martinson Trigoni portfellis. Muud uue projektiga seonduvat ei soovinud ka tema kommenteerida. ?Teatud lepingud tehakse veel lähipäevil ja see annab lootust nädala-paari jooksul detailid teada anda.?

Praegu otsitakse Ärilehe andmeil uude telejaama juba ka võtmetöötajaid.

Martinson Trigon on seni aktiivselt Venemaal turgu otsinud. Esimene suurem investeering tehti möödunud aastal Vene vanimasse tarkvaratootjasse Reksoft ? üle 26 miljoni krooni eest soetati seal vähemusosalus.

?Usume, et meie investeeringu abil saab Reksoftist üks Venemaa ja maailma tarkvaratööstuse tõusvaid tähti,? kommenteeris Martinson Trigon juht Allan Martinson seda tehingut toona.

260 töötajaga ettevõtte 2005. aasta käive on üle saja miljoni krooni ning ta kuulub Vene tarkvaratööstuse esiviisikusse, viimasel kahel aastal on ettevõte kasvanud üle 60 protsendi aastas.

Meediaturul on perspektiivi

?? Joakim Helenius ja Allan Martinson lõid ühisfirma 2004. aasta lõpus. Koos soovitakse endise N. Liidu aladele, eeskätt kõrgtehnoloogiasektorisse riskifondide kaudu investeerida sadu miljoneid kroone. Suuremaid võimalusi nähakse tehnoloogiasektoris, meedia- ja telekomitööstuses. Fookuses on tegutsevad väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted. Missiooniks on luua infrastruktuur Venemaa ajupotentsiaalile, mis ei jää millegi poolest USA omale alla.

Microlink on Baltikumi suurim IT-ettevõte. See on suuresti saavutatud tänu Martinsonile. Ta ehitas üles ka uudisteagentuuri BNS, hiljem müüs selle. Trigon Capital on juhtiv Kesk- ja Ida-Euroopa investeerimispank. Trigoni haare ulatub kinnisvarast põllumajandusse. Peamiselt Skandinaavia investorite raha juhib edukalt Helenius.