Märtsis eksporditi Eestist kaupu 1,1 miljardi euro väärtuses ja imporditi Eestisse 1,4 miljardi euro eest. Kaubavahetuse puudujääk oli 228 miljonit eurot (Eelmise aasta märtsis 142 miljonit eurot).

Kaupade ekspordi peamised sihtriigid olid märtsis Soome, Rootsi ja Läti. Soome eksporditi enim elektriseadmeid ning metalli ja metalltooteid, Rootsi elektriseadmeid ning puitu ja puittooteid, Lätti põllumajandussaadusi ja toidukaupu ning transpordivahendeid. Eksport kahanes enim Hollandisse ja Rootsi. Hollandisse vähenes mineraalsete toodete ja Rootsi elektriseadmete väljavedu. Enim suurenes eksport Austraaliasse ja Singapuri, kuhu veeti peamiselt mineraalseid tooteid.

Kaupadest eksporditi märtsis kõige rohkem elektriseadmeid, puitu ja puittooteid ning mineraalseid tooteid. Enim vähenes põllumajandussaaduste ja toidukaupade, elektriseadmete ning metalli ja metalltoodete väljavedu. Samal ajal suurenes mehaaniliste masinate ja mineraalsete toodete eksport.

Eesti päritolu kaupade osatähtsus oli selle aasta märtsis 70% koguekspordist. Eesti päritolu kaupade väljavedu vähenes 7% ehk 65 miljonit eurot ja reeksport suurenes 8% ehk 26 miljonit eurot. Eesti päritolu kaupade ekspordi vähenemist mõjutas elektriseadmete ning põllumajandussaaduste ja toidukaupade väljaveo vähenemine.

Märtsis imporditi kõige enam kaupu Saksamaalt ja Soomest ja Rootsist. Saksamaalt imporditi kõige rohkem transpordivahendeid ja elektriseadmeid, Soomest elektriseadmeid ning metalli ja metalltooteid ning Rootsist elektriseadmeid ja transpordivahendeid. Kõige rohkem suurenes import Valgevenest, Leedust ja Rootsist. Valgevenest ja Leedust imporditi rohkem mineraalseid tooteid ning Rootsist elektriseadmeid. Sissevedu vähenes enim Hollandist, Hiinast ja Soomest.

Kaupadest imporditi Eestisse enim elektriseadmeid, mineraalseid tooteid ning mehaanilisi masinaid. Enim suurenes mineraalsete toodete ning metalli ja metalltoodete sissevedu. Märtsis vähenes enim keemiatööstuse tooraine ja toodete import.

Väliskaubanduse ekspordi mahuindeks langes 2018. aasta märtsis võrreldes 2017. aasta sama kuuga 2% ja impordi mahuindeks 5%.

Käesoleva aasta I kvartalis eksporditi kaupu 3,3 miljardi euro väärtuses ja imporditi 3,8 miljardi euro eest. Kaubavahetuse puudujääk oli I kvartalis 541 miljonit eurot.

Selle aasta I kvartali ekspordi kasvu võrreldes möödunud aasta sama perioodiga toetas mineraalsete toodete, mehaaniliste masinate ning transpordivahendite väljaveo suurenemine. Riikide võrdluses on enim suurenenud eksport Singapuri, Soome, Kanadasse ja Saksamaale. Samal ajal on eksport enim vähenenud Rootsi.

I kvartali impordi suurenemist mõjutas oluliselt mineraalsete toodete, mehaaniliste masinate ning metalli ja metalltoodete sisseveo suurenemine. Riikide arvestuses kasvas I kvartalis import võrreldes eelmise aasta I kvartaliga enim Valgevenest, Rootsist ja Lätist. Import vähenes enim Soomest.