Home Entertainmenti töötaja Kairi Laurits ütles arileht.ee-le, et kaupluste sulgemise põhjuseks on üleüldine majanduslik olukord.

Esimene muusikapood suleti eelmise aasta detsembri algul, kuid enamik kauplusi on tema sõnul tegevuse lõpetanud viimase kuu jooksul.

Järelejäänud kauplusi majandab Home Entertainment Group OÜ, kes on hulgimüügifirma Records Hulgi OÜ õigusjärglane. Lauritsa sõnul jätkab Home Entertainment ka CD-de ja DVD-de hulgimüüki.
Kristiine keskuse direktor Allan Remmelkoor kinnitas, et CD 100 muusikapood pani nende majas pillid kotti umbes kuu-poolteist tagasi. „Meil sai lepingu tähtaeg läbi ning otsustasime vastastikusel kokkuleppel, et me seda enam edasi ei pikenda. Mingisugust ekstsessi ei olnud,“ kinnitas Remmelkoor.

Home Entertainmentilt osaliselt kaupa tarniva Laseringi muusikapoodide juhataja Hiie Nurme sõnul pole CD 100 kaupluste massiline kinnipanek Laseringi käivet oluliselt suurendanud.

„Nendel oli hoopis teistsugune nišš. Nad müüsid budget-tooteid (tooted hinnatundlikule tarbijae - toim) ja enda tooteid,“ rääkis Nurme.

„Kindlasti on ka nendele toodetele turg, aga ma kardan jah, et oma hurraaga laiendamisega panid nad oma reserve kinni ja sellepärast läks see asi niimoodi. Tont seda teab. Me ei ole ka niivõrd tunginud teiste köögipoolele.“

Lasering kauplusi sulgeda ei plaani. „Ei hakka (kauplusi kinni panema - toim), ptui-ptui-ptui.“

„Me ei ole kunagi kvantiteedi peale rõhunud, et terve Eestimaa tuleks täita plaadipoodidega,“ rääkis Nurme.

„Meil oli kunagi Pärnus pood, aga praegu on meil neli poodi Tallinnas ning me oleme laienemise suhtes ettevaatlikud. Pigem hoiame seda, mis meil on, ja püüame seda kvaliteetsemalt teha.“