Mõlemad osapooled näitasid läbirääkimistel ja kokkuleppe sõlmimisel üles head tahet, poolte seisukohad lähenesid kohtumise käigus, teatas ametiühing.

Teenindus – ja kaubandustöötajate Ametiühingu esimehe Elle Pütsepa sõnul on oluline, et Maxima tööandjana tunnustab ametiühingut ja ei tee oma töötajatele takistusi ametiühingusse astumisel.

„Ametiühingud kogusid Maxima töötajate häid ja vähem häid töömuljeid ning nende pealt oli hea teha juhtkonnale soovitusi, kuidas edasi liikuda. On äärmiselt hea meel kinnitada, et vaatamata murdele ja probleemidele, laekus Maxima töötajatelt ka kiitvaid hinnanguid,“ kommenteeris ametiühingu taotlusi kaubandustöötajate esimees Elle Pütsepp.

Pütsepa sõnul on Maxima plaanid olla jaemüügikaubanduses Balti regioonis liidriks tõsiseltvõetavad, seepärast on Maxima mõju kogu kaubandussektori töötingimustele väga oluline. „Ametiühing näeb Maximat kaubandusturul väga olulise koostööpartnerina. Meie ühine soov Maximaga on näha töötajaid õnnelike ja rahulolevatena ning Maximat konkurentsivõimelise ja maineka tegijana. Sama ootus on meil loomulikult kõigi teiste kaubandustöötajate suhtes,“ rääkis Pütsepp.

Kolme Baltimaa ametiühingute keskliidud pöördusid möödunud kuul ühise kirjaga Maxima Leedus asuva emafirma poole, et alustada koostööd Maxima maine ja töötingimuste parandamiseks. Maxima tänas pakkumise eest ja kinnitas, et jätkab suhtlemist valdkondlike ametiühingute tasemel.

Maxima ketti kuulub täna 71 erinevat kauplust ja keti turuosa on kiiresti kasvanud, moodustades jaemüügikaubanduses veidi üle 18%. Maxima annab tööd 4000 inimesele.