Maxima kommunikatsioonijuhi Katja Ljubobratetsi sõnul on neil piimatoodete müügis viimasel ajal toimunud mitmeid muutusi. Näiteks kui aasta tagasi maksis liitriline pakk piima (2,5%, pastöriseeritud) 0,54 senti, siis täna maksab see 0,38 senti.

„Mis edasi saab, sõltub eelkõige tootjatest. Erilist mõju avaldab ka konkurents nii piimatootjate vahel kui ka jaekaubanduse turul,“ lisas Ljubobratets.

Selver on kommunikatsioonijuht Erkki Erilaiu sõnul oma piimatoodete hindu langetanud kooskõlas sisseostuhindade alanemisele. „Konkurents jaekaubanduses on väga terav ja iga muutus hulgihindades kajastub kohe ka kaupluse lettide,“ lisas ta.

Paljude piimatoodete hinnad on Erilaiu sõnul hind langenud aastaga ligi kolmandiku. Näiteks on odavaima kilepiima hind kukkunud 0,59 eurolt 0,42 euroni liitri eest. Poolekilose viilutatud juustupaki kampaaniahind on aga kukkunud aastataguselt 2,99 eurolt tänaseks 1,99 euroni.

Maaeluministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna turu arendamise büroo peaspetsialist Joosep Lukk kirjutas ministeeriumi ajaveebis, et piimatootjad ja töötlejad on piimatoodete hindu langetanud, kuid kaupluselettidel see ei kajastu ning toote lõpphind kasvatab jaekaubanduse kasumimarginaali. Ärilehes saab sellest lugeda siit.