Forbes esitles eile iga-aastast miljardäride edetabelit. Nimekirja tippu on pärast nelja aastast pausi naasnud Microsofti omanik Bill Gates, kelle varandust hindab Forbes 76 miljardile dollarile, mida on 9 miljardi jagu rohkem kui aasta varem. Eelmise aasta liider, Mehhiko päritolu telekommunikatsioonimagnaat Carlos Slim langes 72 miljardi dollariga teisele kohale. TOP 3 lõpetab, nagu ka aasta varem, Inditexi (Zara jm kaupluste ketid) Amancio Ortega. Hispaanlase varandus on aastaga kasvanud 7 miljardi võrra 64 miljardile dollarile.

Vaata Forbes'i rikaste nimekirja siit.

Nende inimeste hulka, kelle varanduse suurus algab 1 miljardist dollarist, mahtus sel aastal 1645 nime. Kokku on nende varandused väärt 6,4 triljonit dollarit. Seda on triljoni jagu rohkem kui eelmisel aastal. Edetabelis on rekordarv uustulnukaid – tervelt 268, ja 42 neist on naised. Üldse on Forbesi rikaste nimekirjas 172 naist, mis on samuti uus rekord, aasta tagasi olin neid 138.

Forbes'i rikaste varanduse keskmine on 4,7 miljardit dollarit.

Kõige edukam oli eelmine aasta Facebooki loojale Mark Zukerbergile, kes kasvatas aastaga oma varandust 13,3 miljardilt 28,5 miljardile dollarile. Tema kõrval väärib äramärkimist sõnumirakenduse Whatsapp'i leiutaja Jan Koum, kes lendas nö tühjalt kohalt 6,8 miljardi dollariga 202. kohale.

Venemaad esindab nimekirjas 111 inimest, rikkaima neist Ališer Usmanovi leiab 18,6 miljardi dollariga 40-ndalt kohalt. Kõige rohkem tabeliasukaid pärineb endiselt USA-st – 492 inimest. 152 miljardäril on Hiina kodakondsus. Esimest korda jõudsid nimekirja esindajad sellistest riikidest nagu Uganda, Tansaania, Alžir ja Leedu.

Leedut esindab holdingfirma Vilniaus prekybos grupė osanik Nerijus Numavičius, kelle nimi sai meie avalikkusele tuttavaks traagiliste sündmuste tõttu Lätis, kui Riia Zolitūde linnaosa Maxima katus kokku varises.