McDonald'si ja Luksemburgi vahelist soodusmaksustamise skeemi uuriva Euroopa Komisjoni dokumentidesse pilku heita saanud Financial Times kirjutab, et McDonald's on maksnud suurhertsogiriigile aastast 2009 teenitud 1,6 miljardilt eurolt kasumilt keskmiselt poolteist protsenti makse.

McDonald'si Euroopa regionaalne peakorter asub Luksemburgis. Kui arvestada keskmist Luksemburgi tulumaksumäära 29,2%, tuleks kiirtoiduketil riigile juurde maksta 445 miljonit eurot.

McDonald'si esindasja ütles ajalehele, et firma ei ole saanud erikohtlemist. Aastatel 2011-2015 on kiirtoidukett maksnud oma kinnitusel Euroopa Liidus ettevõtte tulumaksu kokku summas 2,5 miljardit dollarit (2,2 miljardit eurot) ja keskmine tulu maksumäär on ulatunud 27 protsendini.

McDonald's on koos Amazoniga järgmised, kelle soodusmaksurežiimi osas EL pärast Apple'i juhtumit varsti otsuse teeb. ELi konkurentsivolinik Margethe Vestager läheb aga lähiajal ringreisile USAsse, silumaks suhteid pärast Apple'ile määratud rekordsuurt lisamaksuarvet.