ASi Nava aktsionärid kiitsid pakkumise heaks ning ostu-müügileping allkirjastati 7. detsembril. Lepingu järgi omandab Mecro 2008. aasta algusest 100% osaluse AS Navas, teatas Mecro.

ASi Mecro juhatuse esimees Priit Prints: "Otsisime üle aasta sisenemisvõimalust puidutööseadmete turule. Oleme suhelnud erinevate Eesti turul puidutööseadmete alal tegutsevate ettevõtetega ning analüüsinud sisenemisvõimalusi mõne ettevõtte ostu kaudu. Kõige sobilikumaks pidasime Eestis sel alal liidripositsioonil olevat ning tõenäoliselt parimat oskusteavet omavat ASi Nava."

Peale Mecro kontserniga ühendamist Nava juhtkonnas muudatusi ei tule. AS Nava jääb esialgu tegutsema eraldi ettevõttena, kasutades paralleelselt Nava ning ASile Mecro kuuluva tööriistakeskuste keti Stokker kaubamärki.
Ka Mecro kontserni liikmena jääb Nava rolliks puidutööseadmete müügiga tegelemine ning selle valdkonna arendamine, tehnoloogiliste projektide ja erilahenduste väljatöötamine. Laia standardseadmete tootevalikut hakatakse lisaks Nava kahele müügikeskusele Eestis turustama läbi 13 Stokkeri tööriistakeskuse, perspektiivis ka Lätis ja Leedus. Hoolde- ja turustusvõrk, mis ühinemise tagajärjel sünnib, annab väga arvestatava konkurentsieelise ja kindlustab professionaalsete puidutööseadmete turul Navale ja Stokkerile kindla liidripositsiooni.

ASi Nava juhatuse esimees Jaak Kõdar: "Meie tootekontseptsioon on positsioneeringult sarnane Mecro omale. Nagu Mecrogi, oleme kvaliteetsete, keskmisesse ja kõrgemasse hinna-kvaliteedi klassi kuuluvate tööriistade-seadmete pakkuja. Meie 18 tegevusaasta jooksul on selgeks saanud, et viletsa kvaliteediga toodet ei tohi müüa, hiljem lihtsalt ei suudaks meie kohta tulevaid kaebusi ära kuulata. Kes müüb, see ka vastutab."

AS Nava tegeleb puidutöötlemise tehnoloogiliste lahenduste müügiga importides seadmeid väikemasinatest tootmisliinideni. Lisaks pakutakse oma klientidele seadmete paigaldust, hooldust, laia valikut puidutööga seotud tarvikuid ning lõiketarvikutega seotud teenuseid. Ettevõtte 2006. aasta käive oli 71 miljonit krooni ja tööd antakse 21 inimesele.

AS Mecro on Eestis, Lätis ja Leedus tööriistade ja seadmete impordi ning müügiga tegelev firma, kes haldab Balti riikide suurimat tööriistakeskuste ketti Stokker, kuhu kuulub 27 keskust. Tootevalikusse kuuluvad ehitusseadmed, garaazi-, põllumajandus-, puhastus- ja keevitusseadmed, suruõhu-, metsa- ja aiatehnika, käsitööriistad, määrdeained jne. Kokku on esindatud üle 150 kaubamärgi, nendest tuntumad on JCB, John Deere, Still, Valvoline, Stihl, Metabo, Kärcher. Mecro 2006 aasta konsolideeritud käive oli 1,79 miljardit krooni ja tööd antakse 650 inimesele.