Medicum investeeris Tartu arstikeskuse rajamisse kokku 15 miljonit krooni. Tartu Medicumi nime kandvas uues keskuses on kasutuses 1458 ruutmeetrit pinda, mis on ehitatud ja projekteeritud arstide vajadusi ja omavahelisi koostöövõimalusi silmas pidades. Tegemist on Tartu esimese spetsiaalselt meditsiinikeskuseks planeeritud uusehitusega pärast nõukogude aega, teatas ettevõte.

Medicum annab Tartus tööd kuuekümnele inimesele. Arstikeskuses teenindavad patsiente seitse perearsti, seitse hambaarsti ja 12 eriarsti, nende hulgas naistearst, naha- ja suguhaiguste arst, silmaarst, südamearst, psühhiaater, närviarst ning närvikirurg.

Keskuses on olemas kõrgekvaliteediline protseduuride tuba, kus saavad verd anda ja muid vajalikke toiminguid läbi viia nii perearstide kui ka eriarstide patsiendid. Lisaks on kasutusel röntgen, mida saavad kasutada ka mujalt Medicumi suunatud patsiendid.

Medicum peaarsti Arvi Vaski sõnul oli Medicumi eesmärk luua Tartus hea asukohaga ja nii arsti kui patsiendi mugavustest lähtuv arstikeskus. „Tartu Medicumi eeliseks on kõikide teenuste - perearst, hambaravi, eriarstiabi, uuringud, protseduurid, piltdiagnostika, töötervishoid ja apteegiteenused - kättesaadavus ühest kohast. Meditsiiniline- ja tugitegevus on meil eraldiseisvad, mis tähendab, et arstid saavad keskenduda oma põhitööle ehk patsientide teenindamisele,“ märkis Vask.

Tartu Medicumis on kasutusel ka kõige moodsam meditsiinitehnoloogia. Arvi Vaski sõnul tahab Medicum olla Eestis eeskujuks arstiteenuse pakkujatele ja luua uusi standardeid, milline peab olema üks kaasaegne arstikeskus.

Tartu Medicumi miljöö on loonud sisekujundaja Üllar Varik. Eesmärk oli luua üheaegselt nii kaasaegne kui ka kodune keskkond, mis muudaks arsti juures käimise oluliselt meeldivamaks. Kujunduses on eelistanud looduslikke materjale – kvaliteetseid vineeruksi ja antiikkrohvi.

Siselahendusele lisavad kaalu läbi klaasseinte paistev Emajõgi ja vaated linnale. Meedikute kasutuses on oma puhkeruum, köök, duši- ja tualettruumid ning garderoob. Patsientidel on ootamiseks pehmed toolid, lastele on sisse seatud mängunurk ning aja parajaks tegemiseks sobib hästi suur plasmateler.

Patsiente on Tartu Medicumil hetkel 12 000. Arstikeskuse eesmärk on see number kahekordistada. „Meie keskuse patsientidena näeme nii Tartu linna kui selle lähiümbruse inimesi, kes peavad oluliseks kaasaegsete ravivõimaluste kättesaadavust,“ märkis Vask.

Tartu Medicumis arsti juurde aja kinnipanemiseks saab kasutada online-registreerimissüsteemi. Ka kogu patsientide kohta käiv meditsiiniline info on salvestatud Medicumi Infosüsteemi (MIS), mida võib pidada ka riigis juurutatava E-Tervise infosüsteemi minimudeliks. Medicumis on MIS olnud edukalt kasutuses alates septembrist 2002 ja pälvis 2007. aastal innovatsiooniauhinna. Medicumi senise praktika kohaselt eelistab interneti teel end arsti vastuvõtule registreerida juba 45% patsientidest.

Seni ainult Tallinnas tegutsenud AS Medicum on suurim eraomanduses tervishoiuasutus ja suuruselt neljas ambulatoorne arstikeskus Eestis. Aastas külastab Medicumi arstikeskust 380 000 patsienti ehk päevas ca 1500.

Medicum Grupp annab tööd kokku 430 inimesele, sealhulgas 128 arstile ja 206 õele. Medicum Grupi käive oli 2007. aastal 154 miljonit krooni. Lisaks Tartule on Medicumil 2 esindust Tallinnas: Lasnamäe Medicum ja Sadama Medicum. Grupis on kokku 4 ettevõtet: AS Medicum, AS Lasnamäe Perearstikeskus, OÜ Medicum Dental ja OÜ Koduõde.