„Äri läheb praegu palju paremini,“ teatas ELi jäämist pooldaval demonstratsioonil BuzzFeedile keskealine müügimees Jimmy Soutaous. Hiljuti oli tal veel oma kauba maha müümisega raskusi, aga pärast möödunud nädala suuri, kuni 10 000-pealisi meeleavaldusi, on käive kõvasti tõusnud.

Protestiaktsioonidele on nimelt kogunenud palju tavalisest jõukamaid inimesi, kes on ka valmis lippude ja muude sümbolite eest maksma. „Kakskümment Euroopa Liidu lippu ja kolmkümmend Kreeka oma! See on kogu aasta parim müügipäev,“ ütles Soutaous rõõmsameelselt.

Olukorras, kus paljudel on raskusi arvete maksmisega, on protesteerijad saanud paljude tänavakauplejate suureks lootuseks. Üks tüüpiline ostja, Yiannis Raftopoulos maksis näiteks oma ELi lipu eest 3€ ja lehvitab seda nüüd suure uhkusega meeleavaldustel. „Ma toetan Euroopat ja seda, et Kreeka jääks Eurotsooni,“ ütles ta Buzzfeedile.

Kuna protesteerijatel on vaja ka võimalikult valju lärmi teha, sõeluvad läbi rahvamasside ka müügimehed, kes vahetavad pakkide kaupa vilesid väikeste rahasummade vastu. 

Üks teismeliseeas protesteerija jooksis vilet puhudes läbi rahva. „See maksis kõigest üks euro,“ ütles ta õnnelikult.

Samal ajal vajab protesteerijate armee ka süüa, mistõttu saadab neid hot dog’e ja muid suupisteid pakkuvad tänavasöögiga kauplejad.

Kuigi seda pole palju, on selline äri parem kui mitte midagi ja olukorras, kus pangad on kinni ja uuest abipaketist pole kõppugi, aitab ka väikenegi lisaraha toime tulla.

Täna õhtuks peaks selguma ka käimasoleva referendumi tulemused.