Põhjus oli Ärilehega ühendust võtnud reisija sõnul omajagu proosaline. Meeskond ei tulnud õigeks ajaks tööle, mistõttu kulus paar tundi lendurite ja pardapersonali otsimiseks. "Ma olen igasuguseid põhjendusi lendude hilinemise selgituseks kuulnud, aga see oli küll ainulaadne," nentis reisija.

Kuna Müncheni lend ei väljunud Tallinnast õigel ajal, siis hilineb ka lennuki Eestisse naasmine. Samuti ei välju täna õigel ajal Tallinn-Oslo lend, mistõttu hilineb ka Oslo-Tallinna lennu väljumine. Kuna lennuajad võivad veelgi muutuda, siis peaksid huvilised jälgima Tallinna lennujaama kodulehekülge, kus on kellaaegade muutus reaalajas jälgitav.

Nordica kommunikatsioonijuhilt Liis Veersalu tõdes, et hommikune Müncheni lend Tallinnast hilines meeskonna töö- ja puhkeajale esitavate nõuete täitmise tõttu, mistõttu ei saanud lendu opereerida õigeaegselt ning see toimus viivitusega.

Antud viivitusest on mõjutatud ka München-Tallinn tagasilend ning tänalõunane lend Oslosse. Palume seetõttu kõigi asjasse puutuvate reisijate ees vabandust.