Sigariga popsutav mehhiklane möödus rikkuse edetabeli teise koha omanikust, legendaarsest USA investorist Warren Buffetist kolm kuud tagasi, kirjutab The Guardian.

Nüüd, tänu Slimi valduses olevate America Movil grupi aktsiate hinnatõusule, möödus ta ka Bill Gatesist, kirjutab Mehhiko finantsajaleht Sentido Común.

Ajalehe asutaja Eduardo Garcia sõnul pole kahtlust, et vähetuntud mehhiklasest on saanud maailma rikkaim inimene. Selles oli ta kindel juba kolm kuud tagasi, kuid siis otsustas maailma rikkaimate inimeste tabelit koostav Forbes Slimi teisele kohale kirjutada.

Garcia sõnul küündib Slimi varandus nüüd 67,8 miljardi dollarini, mis moodustab 8 protsenti Mehhiko sisemajanduse kogutoodangust, samal ajal kui Gatesi varanduseks on 59,2 miljardit dollarit.

Slimi mobiiliempiiriumi aktsiad tõusid viimases kvartalis üle 27 protsendi, jättes Microsofti 5,7 protsendilise tõusu tagaplaanile. Lisaks tõusis Slimile kuuluva Inbursa panga aktsiate hind 20 protsendi võrra.

Bill Gates on Forbesi nimekirja esikohta hoidnud juba üle kümne aasta. Kuid, sarnaselt Warren Buffetile, on ka Gates viimasel ajal heategevuseks üha suuremaid summasid annetanud.