“Tahtsin neljapäevaks, 3. juuliks endale broneerida Saaremaale sõiduks praamipiletit, aga ei saanud seda teha,” rääkis Tiina.

Tavaliselt peaks veebipood võimaldama pileteid osta või broneerida kuu aega ette. Kodulehel tuulelaevad.ee kalendrist eile hommikul kuupäevi valides selgus, et nii Kuivastu-Virtsu kui Virtsu-Kuivastu liinil 29. juunist 4. juulini praamid nagu ei sõidakski. Nendeks päevadeks piletit osta soovides ilmus ekraanile ette kiri: “Sellel päeval reise ei toimu”.

“Nüüd tuleb mul otsustada, kas jään siia või mandrile. Kui praamid enam ei sõida, peab valima. Praegu olen Saaremaal, kuid veel on võimalus mandrile pääseda,” mainis Tiina. Ta ei kujuta üldse ette, mismoodi tänavune suvi hakkab välja nägema, pidades silmas praamiliiklust.

Reede lõunast alates ei saanud tuulelaevad.ee lehelt enam üldse juulikuud kalendris valida, samuti mitte juuni viimaseid kahte päeva – 29. ja 30. juunit.

Need päevad ei olnud aktiivsena märgitud, rääkimata juulikuu päevadest.
“Kuivastu-Virtsu liini sõidugraafikud on avaldatud ja müügisüsteemi sisestatud kuni 28. juunini. Pileteid saab ette osta kehtiva sõiduplaani ulatuses. Graafikuid avaldatakse ja pikendatakse jooksvalt,” selgitas OÜ Väinamere Liinid teenindusjuht Anu Hiiuväin.