Viimati hoiti naftat tankerites selles koguses 2008-2009 aasta finantskriisi ajal, teatas IEA. Kuid erinevalt 2009. aastast, kus naftavarusid koguti selleks, et need hiljem kõrgema hinnaga hiljem maha müüa, hoitakse nüüd naftat tankerites sellepärast, et pole kellelegi müüa.

Bloombergi info põhjal on ainuüksi Inglismaa ranniku lähedal ankrus üheksa tankerit üheksa miljoni barreli Põhjamere toornaftaga. Veel mais oli Inglismaa ranna lähedale ankurdatud tankereis seitse miljonit barrelit.

Ehkki naftaturg on mõnevõrra stabiliseerunud ja ületootmine vähenenud, on turu taastumiseni veel pikk maa, vahendas Bloomberg. Seda seepärast, et ka madalatest naftahindadest tingitud tarbimise kasv on peatunud. IEA eile avaldatud raporti põhjal on näiteks maailma suurima bensiinitarbija USA tarbimine vähenemas, kuigi just suvekuudel on see seni pigem kasvanud. Eile avaldatud USA ametliku varuraporti kohaselt on bensiinivarud kasvanud, vastupidi analüütikute ennustustele.

Eilne info saatis ka nafta hinna turul langusesse, näiteks Põhjamere Brenti nafta tulevikutehingute hinnad kukkusid kuni neli protsenti. Täna hommikul kauplesid Brent ja USA toornafta WTI kergelt plusspoolel.