„Liiga odav raha USA-s oli tänase kriisi põhjustajaks,” ütles Merkel Saksa parlamendi ees esinedes ajalehe Financial Times vahendusel. „Mind paneb sügavalt muretsema, kas me süvenda seda trendi meetmetega, mis on kasutusele võetud USA-s ja mujal ja kas me ei või leida end viie aasta pärast silmitsi täpselt samasuguse kriisiga.”

Väljaspoolt Saksamaad on kostunud üleskutseid rahandussektori jõulisemaks toetamiseks, kuid Merkel on olnud ettevaatlik avaliku sektori võla suurendamisega nõudluse suurendamiseks.

Liidukantsler kaitses oma valitsuse mõõdukat toetust rahandussektorile — 12 miljardit eurot kahe järgneva aasta jooksul — nimetades seda „mõõdetud ja proportsionaalseks reageeringuks ning olukorrale vastavaks”.

Euroopa Liit tegi ettepaneku 200 miljardi euro suuruse stiimulpaketi loomiseks, et hoida ära suuremat majanduslangust. Kohe tekkis kahtlusi, kas liikmesriigid neid meetmeid toetavad.

Euroopa parlamendi sotsialistide fraktsiooni juhtiv endine Taani peaminister Poul Nyrup Rasmussen ütles, et Angela Merkel ja teised konservatiivsed riigijuhid nagu Itaalia peaminister Silvio Berlusconi võivad plaanile vee peale tõmmata ja keelduda tegemast vajalikke riigisiseseid investeeringuid.