Merko juhatuse liige Alar Lagus ütles BNS-ile, et esimese etapi maht on ligi 5600 ruutmeetrit elamispinda ehk 110 korterit, 600 ruutmeetrit büroopinda ning 2900 ruutmeetrit maa-alust parkimist.

Tallinna linnavalitsuse 9. juuni korraldusega algatati detailplaneeringu koostamine Tartu maantee 50a, 52 ning Lastekodu tänav 23 kinnistutele. Detailplaneeringu eesmärk on ehitada Tartu maantee 50a krundile kaheksa maapealse ja kahe maa-aluse korrusega ärihoone, jagada Tartu maantee 52 ja Lastekodu 23 kinnistu kaheks ärimaa sihtotstarbega krundiks ning määrata ehitusõigus samuti kaheksa maapealse ja kahe maa-aluse korrusega ärihoone ehitamiseks ja Lastekodu 23 krundile viie maapealse ning kahe maa-aluse korrusega ärihoone ehitamiseks. Planeeritava maa-ala suurus on kokku 1,74 hektarit.

Merko esitatud detailplaneeringu koostamise algatamise taotluse juurde kuuluva seletuskirja kohaselt on Tartu maantee 50a krundil kehtiv detailplaneering, mille alusel on kahe maa-aluse ja kuni 13 maapealse korrusega äriruumidega korterelamu ehitamiseks ehitusluba väljastatud.

Tartu maantee 52 ja Lastekodu 23 kinnistul on osa hooned lammutamata, kuid sellelgi kinnistul on kehtiva detailplaneeringu alusel ehitusluba väljastatud kahe maa-aluse ja kuni 13 maapealse korrusega äriruumidega korterelamute ehitamiseks. Osaliselt paikneb Tartu maantee 52 ja Lastekodu 23 krundil Vana Villemi pubi hoone. Lastekodu tänava ääres on säilinud garaažid ja mõned abihooned.