Puhaskasumit mõjutas ettevõtte teatel aktsionäridele dividende väljamaksega kaasnenud täiendav tulumaksukulu Eestis summas 0,9 mln eurot.

Aasta esimese kuue kuu kokkuvõttes oli Merko käive 116,2 miljonit eurot ehk 2,2% aasta varasemast rohkem. Esimeses poolaasta kokkuvõttes vähenes kasum aastatagusega võrreldes 44,5 protsenti 2,4 miljoni euroni.

Merko juhatuse esimees Andres Trink tõdes börsikommentaaris, et esimeses poolaasta kasumlikkusega ei saa rahule jääda. Lisaks tulumaksukulule mõjutas kasumlikkust ka arendusprojektide väiksem marginaal. Trink möönis, et eelmise aasta kasumlikkuse saavutamine ei ole lihtne, arvestades, et puuduvad ka eelmise aastaga võrreldavas mahus olevad insenerehitusobjektid.

Kontsern müüs Baltikumis 6 kuuga 168 korterit kogumaksumusega 31,7 mln eurot ning teises kvartalis 106 korterit kogumaksumusega 20,9 mln eurot (summad käibemaksuta).

Kinnisvaraarenduse valdkonna müügitulud on kasvanud 6 kuuga 57%, mida on mõjutanud aruandeperioodil sõlmitud keskmisest eksklusiivsema arendusprojekti korterite müügitehingud. Ettevõte on tänavu käivitanud Baltikumis kokku 335 korteri ehituse (2014. aasta 6 kuuga 136 korterit)