„Nii Lätis kui Leedus on välisettevõtetel jätkuvalt suur väljakutse edukalt osaleda riigihangetel, ent SIA Merksil on õnnestunud saada tänavu mitu suurt ehituslepingut nii riigi- kui erasektoris. Suuremate objektidena on töös 10-korruselise Liepaja kontserdimaja ning Polipaks NT tootmis- ja logistikakeskuse ehitus Mārupes. Oktoobris lõpetas SIA Merks Riia Tehnikaülikooli energeetika ja elektrotehnika teaduskonna ehitustööd," rääkis Merko kommunikatsiooni- ja turundusjuht Merit Välba.

Korterite müük Lätis on aktiveerunud, SIA Merksil on töös kolme kortermaja ehitus (Grostonas tänaval), lisaks lepingu alusel Gipša Fabrika korterelamu viimistlustööd Riias ning suurema korterelamu ehitus Jurmalas.

„Lätis toetab korteriturgu osaliselt välisinvestorite osakaal uute korterite turul, kes investeerivad Euroopa Liidu elamisloa omandamise eesmärgil, aga samuti lõplik otsus eurole ülemineku osas. Kuigi Lätis valitseb ebaselgus tuleviku nõudluse osas seoses kavandatavate muudatustega elamislubade väljastamise korras, ei ole see meie jaoks määrava tähtsusega," ütles Välba.