"Kui varem võis MES tagada vaid väljaspool linnasid tegutsevate ettevõtete võlakohustusi, siis nüüd võivad MES-i tagatist taotleda kõik väljaspool Tallinna tegutsevad ettevõtjad hoolimata ettevõtte tegevusvaldkonnast," selgitas MES-i juhatuse esimees Raul Rosenberg, vahendab BNS.

MES-i teatel võivad pangad sihtasutuse tagatisi taotleda kõigi tootmise ja teenindamisega tegelevate ettevõtjate laenudele. MES-i tagatis võib olla abiks, kui ettevõtjal on ebapiisav tagatisvara, ettevõte on alustamisjärgus, laenutaotleja on väikese ja keskmise suurusega ettevõte, mittetulundusühing või sihtasutus.

MES-i teatel on oluline, et ettevõtja ei ole finantsraskustes ning on võimeline täitma laenulepingust tulenevaid kohustusi, see tähendab, et ettevõtte rahavoog on tulevikus positiivne.

Ettevõtjad said MES-i tagatise abil tänavu esimesel poolaastal krediidiasutustelt laenu 144 korral kokku 207 miljonit krooni. Neid laene tagas MES 124,4 miljoni krooniga, millest põllumajandussektori osa oli 66,3 miljonit krooni.