Neljakorruselise kortermaja renoveerimise käigus korterite planeeringuid ei muudeta ning kõik 10 uuenduskuuri läbivat elamispinda jäävad suuruse poolest vahemikku 120 kuni 180 ruutmeetrit, teatas ettevõte.

Elumaja aadressil F.R.Kreutzwaldi 7 rajati 1914. aastal Karl Burmani (1882-1965), Eesti ühe esimese kutselise arhitekti ja siinse rahvusliku arhitektuuri alusepanija, projekti alusel.

MCM juhatuse liikme Ain Kivisaare sõnul rajati hoone kahekümnenda sajandi alguses jõukale keskklassile ning seda peegeldavaid algupäraseid jooni püütakse renoveerimise käigus ka autentsel kujul esile tuua.

„Renoveerime fassaadi ning taastame trepikoja endises hiilguses. Samas anname korteriostjatele täielikult vabad käed oma tulevase eluaseme viimistlemiseks. Kokku paneme müüki kümme korterit, millest suurem osa on väga valgusküllased, kõrgete uste ja lagedega,“ rääkis Kivisaar. Tema sõnul alustatakse renoveerimistöödega käesoleva aasta kevadel, paralleelselt alustataks ka korterite müügiga. Maja valmib 2011. aasta sügisel. Projekti ostu finantseeris LHV pank.

Kivisaare sõnul on MCM oma 2011. aasta suvel valmivates uusarendustes ette müünud juba rohkem kui 30 korterit. „Nii Väike-Kalamaja kui Kreutzwaldi 12 projektid on läinud üle ootuste hästi ning seetõttu plaanime häid korteriarendusi kesklinnas veelgi juurde soetada,“ nentis Kivisaar.

MCM on rahvusvaheline varahaldusettevõte kontoritega Tallinnas, Riias ning Peterburis. Ettevõtte hallatavate varade maht on 175 miljonit Eurot. Tallinnas on MCM viimase poolaasta jooksul turule turule toonud või peagi käivitamas mitmeid korteriarendusi s.h. Väike-Kalamaja elamukvartal Soo tänaval, juugendhoone Kadriorus Kreutzwaldi 12 ning uuselamu aadressil Raua 10.