Süüdistuse kohaselt tegi mehe ülesehitatud süsteem 96 miljonit telemarketingi robotkõnet - ja seda vaid kolme kuuga! USA valitsus nimetab seda "üheks suurimaks - ja ohtlikuimaks - robotkõnede kampaaniaks, mida oleme eales uurinud."

Juba aastaid on kodanikud USA riiklikule regulaatorile kurtnud, et saavad automaatseid kõnesid, mis pakuvad neile tasuta reise tunnustatud firmade kaudu nagu TripAdvisor ja Hilton. TripAdvisor kõnedega muidugi seotud ei ole ja hakkasid ise asja uurima. Nii jõudsid nad Abramovichi firmani Market Strategy Leaders.

Mullu aprillis teavitasid nad oma leiust valitsust, kes nõudis seepeale välja Abramovichi kõneeristused, mis olid uskumatud - keskmiselt tegi ta miljon kõne päevas. Mees kasutas muuhulgas ka illegaalset tehnikat, millega saab ohvrite asukohta täpselt määrata, mis suurendab tõenäosust, et nad võtavad kõne vastu.

"Ma panen alati toru ära kui ma seda häält kuulen, aga isegi kui ma vastu ei võta, ummistavad vastamata kõne teated telefoni. Neil on alati sama suunakood ja esimesed kolm numbrit, mis mu enda mobiilil...palun otsige need jobud üles!" kurtis üks kodanik.

Süsteem ei olnud lihtsalt kohutavalt tüütu neile, keda kõnedega pommitati, vaid ka reaalselt ohtlik - see segas kiirabi kasutatavaid telefonisüsteeme. "Hr. Abramovich oleks võinud esmatähtsat meditsiinilist abi aeglustada, inimesed oleks võinud surra," ütles riikliku regulaatori FCC juht Ajit Pai Miami Heraldile.

Tegelikult oli see skeemgi vaid tilk meres. Iga kuu teatatakse USA valitsusele 2,6 miljardist robotkõnest.