Kahepoolsel kohtumisel oli arutelu all oEuroopa Liidu energialiidu edasised tegevused ja Eesti roll selles, Eesti elektri- ja gaasiturgude arengud ning taristuprojektid, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

"Eesti ja Euroopa Komisjoni arusaamad energiaühenduste rajamisest on sarnased, energiajulgeoleku tagamiseks tuleb lõpetada Balti riikide ja Soome gaasiturgude isoleeritus. Selleks panustab Eesti ja Soome vahele rajatav gaasiühendus Balticconnector, mille väljavaated saada Euroopa Liidu poolt rahastatud on väga head," lausus minister.

"Balti riikide, sh Eesti gaasituru isoleeritusele aitab väga palju kaasa ka Leedu ja Poola gaasiühenduse GIPL rajamine. Mõlema projekti realiseerumine tähendaks, et juba viie aasta pärast on Eesti gaasisüsteem osa Euroopa gaasisüsteemist," lisas Michal.

Mitteametlik energiaministrite nõukogu keskendus eelkõige uutele tehnoloogiatele energiasektoris ning oma nägemust tulid jagama mitmed tööstusharu spetsialistid ja visionäärid, nende seas akadeemik Jeremy Rifkin, päikeselennukite arendaja Bertrand Piccard ning Tesla ja SpaceX'i tegevjuht Elon Musk.

Nõukogul arutati ka energiatõhususe projektide rahastamise toetamist. Kuigi energiasektor ning eelkõige taastuvenergeetika ja energiasääst on Junckeri fondi prioriteetsemad valdkonnad, võivad fondi taotluse esitada kõikide valdkondade esindajad.