Teenus võimaldab mugavalt säilitada vanu e-kirju, ilma, et need võtaksid enda alla arvutis olevat mälumahtu. Lisaks e-kirjade arhiveerimisele ja kasutajasõbralikule otsimissüsteemile saavad ettevõtted sama tehnoloogilist lahendust kasutada failide säilitamiseks, teatas ettevõte.

„Tavaliselt jälgivad ettevõtted oma töötajate postkasti mahtu ning kui seatud limiit ületatakse, tuleb vanad meilid ära kustuda. Vanade kirjade sorteerimine ning kadumaläinud info asendamine on aga töötajatele väga tülikas ja aeganõudev,” iseloomustas uut teenust MicroLinki juhatuse liige Raigo Raid. „Hinnanguliselt suureneb maailmas taolise teenuse turg igal aastal 37%.”



Tegu on uue trendiga e-kirjavahetuse maailmas, kus postkastidele seatavate piirangute asemel vanad e-kirjad arhiveeritakse. Lisaks meiliserverile võetakse uue teenuse puhul kasutusele arhiveerimisserver. Kriteeriumid, mille põhjal meile arhiveeritakse, võivad olla kirja saabumise aeg, suurus, kirja manuse olemasolu või puudumine, viimane vaatamise kuupäev jmt.



Kasutajal endal on võimalik kirjad arhiivist tagasi tuua või neid sealt kustutada. Samuti saab kasutaja vajadusel e-kirjad kohe arhiivi saata. Arhiveeritud meilidest jääb meilboksi mõnekilobaidine ikoon, mis sisaldab administraatori poolt määratud kindlat infot.



Arhiveerimisserveriga liitumise eelduseks on Microsoft Exchange Serveri või Lotus Domino tarkvara kasutamine. Sama tehnoloogilist rakendust saab kasutada ka failide arhiveerimiseks.



MicroLink Eesti pakub ettevõtetele kiireid ja lihtsaid IT lahendusi äri toetamiseks. Tegevusaladest on esindatud serverlahendused, arvutitöökohtade haldus, tarkvaraarendus, majandustarkvara, dokumendihaldus, IT-konsultatsioonid ja IT suurlahenduste haldus. MicroLink on AS-i Eesti Telekom tütarettevõte. MicroLinki viimase aja suurimad tööd on e-valimised, Schengeni viisaruumi IT toe pakkumine ning osalemine e-Tervise projektis.