“Investeering Dublinisse näitab, et panustame tulevikule. Kliendid tahavad kasutada teenuseid nagu Office 365, Windows Live, Xbox Live, Bing ja Windows Azure – kohalikud investeeringud pilveinfrastruktuuri võimaldavad meil neid teenuseid paremini pakkuda,” põhjendas investeeringut Microsofti finantsjuht Peter Klein avaldatud teates.

“Pilvetehnoloogiate areng mõjutab lähiaastatel oluliselt ka Eesti ettevõteid ja riigiasutusi. Uued tehnoloogiad lihtsustavad ligipääsu andmetele, pakuvad suuremat paindlikkust ja vähendavad kulutusi infrastruktuurile,” rääkis Microsoft Eesti juht Rain Laane. “Pilvetehnoloogiad on näiteks abiks ka Eesti idufirmadele, kes saavad nende abil panna kiirelt püsti oma äri ja alustada eksporti,” lisas Laane.

2009. aastal läbi viidud uuring näitab, et pilvetehnoloogiate kasutuselevõtt võib Euroopasse juurde tuua kuni sada tuhat väikest ja keskmist ettevõtet ning tekitada töökohti ligi miljonile inimesele. Dublini andmekeskus laieneb investeeringu tulemusena järgmise aasta jooksul 38500 ruutmeetrini, selle võimsuseks on tipptundidel kuni 29.4 megavatti.