Alates eelmise aasta augustist on tabatud ligi 5 miljonit ühikut võltsitud Microsofti riist- ja tarkvara, mille jaemüügiväärtuseks on hinnatud rohkem kui 1,7 miljardit USD.

Võltsijad kasutavad levitamiskanalina peamiselt Internetti ning paraku võimaldab selle anonüümsus rahvusvahelistel võltsijatel oma toodangut turustada ning levitada ilma suuremate probleemideta.

Microsofti monitoorimisprogrammi Internet Monitoring Tool abil kontrollitakse erinevaid internetilehekülgi tuvastamaks seal illegaalse tarkvara pakkumisi. Alates märtsist 1999 on selle programmi abil avastatud rohkem kui 79 091 juhtu. Ühe kuu jooksul likvideeritakse keskmiselt 4758 ebaseaduslikku tarkvarapakkumist.

Microsoft on kohustunud arendama ja täide viima erinevaid tehnoloogilisi lahendusi, mis aitavad kaitsta intellektuaalset omandit Internetis.

Ka tarkvara ostjatel endil tuleb senisest hoolikam olla ning kontrollida ostetu legaalsust. Läbi Interneti tundmatult müüjalt tellitud kaup ei pruugi tegelikkuses kunagi kohale jõuda, tellitud CD võib osutuda vigaseks ning allalaaditud tarkvara võib olla viirusega nakatunud.