Äripäev paigutas Microsoft Estonia sel nädalal suurimate palgamaksjate sekka ja ettevõtte taha keskmiseks palganumbriks 6114 eurot. Laane sõnul Microsoftis nii kõrget keskmist palka kindlasti ei maksta.

"Microsoft paigutus palgamaksjate pingereas nii kõrgele, sest palgafond sisaldab ka aastaboonuseid, kasutamata puhkuste hüvitisi ja võimalikke lahkumiskompensatsioone," selgitas ta.

"Antud number sisaldab ka välismaistele konsultantidele Eestis makstud tasu. Microsofti keskmine põhipalk ei ole kindlasti nii kõrge, pigem panustame töökeskkonda ja töörahulolule."

Microsoft Estonia töötajate rahulolu on erinevate sisemiste ja väliste töörahulolu-uuringute järgi väga kõrge, aga see ei tulene Laane sõnul mitte ainult konkurentsivõimelisest palgast ja eesmärkide täitmisel aastaboonusest, vaid pigem on see kombinatsioon kompensatsioonipaketist ning paindlikust ja inimlikust tööstiilist.

"Microsoft Eesti rakendab väga aktiivselt kaugtöö eri vorme ja meie kõige olulisem põhimõte on usaldada oma inimesi," rääkis ta.

"Microsofti palgapoliitikal on kindel struktuur, kuidas me väärtustame inimeste oskusi ja kompetentse. Meil on selge nägemus ametikoha eesmärgist, mis on ootuspärased kompetentsid ja oskused ametkohale ning inimesele sellel ametikohal, johtuvalt eelnevast väärtustame inimese panust."

Microsoft Estonia osaühingust saab töötasu 17 inimest, kuid igapäevaselt töötab Laane sõnul ettevõtte heaks pea kaks korda suurem hulk inimesi, kelle vastutusvaldkond ulatub Baltikumi ja kaugemale Euroopasse.