Esmaspäeval toimunud Tallinna linnahalli teemalisel ümarlaual otsustasid osapooled taas kohtuda siis, kui abilinnapea Peep Aaviksoo on täpsemalt sätestanud SAPA poolt korraldatava linnahalli ja selle lähiümbruse teemalise rahvusvahelise ideekonkursi lähtetingimused, teatas Delfile Raepress.

Täna Tallinna linna ning riigi esindajate vahelisel linnahalli teemalisel ümarlaual tegi abilinnapea Peep Aaviksoo ettepaneku kuulutada veel sel aastal linnahalli tuleviku lahendamiseks välja ideekonkurss.

“Konkreetsemate ettepanekutega loodan lagedale tulla juba paari nädala pärast,” lausus Aaviksoo, kelle sõnul peaks kõik osapooled vaatama probleemi laiemalt vaid linnahalli teemast ning lahendama tervikuna mereäärse ala arenguga seotud küsimused.

Aaviksoo sõnul peaksid kõik osapooled samas mõtlema, millist rolli linnahalli ikkagi peab täitma, mida alternatiivsed hooned teha ei suuda.

“Samuti peame väga täpselt välja arvutama, palju maksumaksja on valmis selle peale raha panema. Kui ostja on nõus ehitise korda tegema ja täitma ka avalikke funktsioone, siis peab avalike funktsioonide täitmise talt ka keegi tellima ja selle kinni maksma,” lisas Aaviksoo.

Kultuurministeeriumi esindajad toetasid ideekonkursi läbiviimist ning olid nõus osalema linnahalli tulevikuvisiooni kujundamisel.

Kultuuriministeeriumi kantsler Siim Suklese sõnul on riik nõus väärika idee leidmisel arutama riigi vastutuse teemat linnahalli tulevikus.

Kohtumisel osalesid abilinnapeas Kaia Jäppinen, Peep Aaviksoo ning Tatjana Muravjova, muinsuskaitseameti peadirektor Agne Trummal, Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhataja Külli Holsting ja muinsuskaitse osakonna juhataja Boris Dubovik, kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles ja asekantsler Anton Pärn, linna elamumajandusameti juhataja Margus Kruusmägi jt.