Riigikogu majanduskomisjoni liikme Mihhail Korbi sõnul soovivad arupärijad peaministrilt ennekõike kuulda, kes ikkagi vastutab Estonian Airi pankrotti laskmise eest?

„Rahvusliku lennukompanii pankroti põhjuseks on aastatel 2010-2015 saadud lubamatu riigiabi, mida Estonian Airile anti vähemalt 85 miljoni euro ulatuses. Ebaseaduslikud rahaeraldised leidsid aset aastatel, mil majandus- ja kommunikatsiooniministriks oli Juhan Parts. Soovime peaminister Taavi Rõivaselt kuulda, kuidas hindab ta valitsuse tegevust seoses Estonian Airi majandustegevusega antud ajaperioodil ning kes vastutab valitsusjuhi hinnangul Estonian Airi pankrotti laskmise eest,“ sõnas arupärijate esindaja Mihhail Korb.

Lisaks soovivad Keskfraktsiooni saadikud vastuseid küsimustele, mis puudutavad vastloodud lennuettevõtet Nordic Aviation.

„Oma sisu poolest jätkab Nordic Aviation Estonian Airi tegevust. Kõik võlad jäid aga Estonian Airi kanda. Ettevõtjate keeles on tegemist kantimisega, mida antud juhul viiakse läbi riiklikult kõrgel tasemel. Taolise käitumisega annab riik ettevõtjatele väga huvitavaid signaale. Loodan, et peaminister oskab meile öelda, millised on valitsuse poolt seatud eesmärgid Nordic Aviationile ning kuidas plaanivad nad vältida varasemalt tehtud vigu,“ lõpetas Mihhail Korb.