Kui britt soovib täna osta 500 000 eurot maksva kinnisvaraobjekti Itaalias, siis hoiab ta kokku 26 041 naela enam, kui jaanuaris 2014.

Euro on naela suhtes nõrgenenud ning Euroopa ja Kreeka viimase aja vastasseis ei aita olukorrale kuidagi kaasa. Eurot nõrgendas ka Euroopa Keskpanga hiljutine otsus trükkida raha juurde ehk osta turgudelt erinevaid võlakirju kokku.

48% enam on neid britte, kes tunnevad täna (võrreldes aasta varasemaga) huvi Hispaania ja Iirimaa kinnisvara vastu. USA on tõusnud 38% võrra.

Ekspertide sõnul ei tasu huvilistel täna ostu edasi lükata, sest nael võib nõrgeneda lähenevate valimiste tõttu.

Nael on tugev ka nende riikide valuutade suhtes, kus euro kasutuses ei ole. Ühe eksperdi sõnul on täna õige aeg osta Poola žlotte ja Horvaatia kunat.

Samas on nael nõrgenenud Šveitsi frangi suhtes. Väike majake Šveitsi alpides maksab vähemalt 2,5 miljonit naela ning kurss on aastaga muutunud frangi kasuks.

Brittide seas popimad turud:

Iirimaa, kus aastane huvi kasv on olnud 48% on kinnisvara hind tõusnud samal ajal 15%. Sealsed kinnisvarahinnad on aga alahinnatud, mis tähendab, et investorile on see hea paik.

Hispaania osas on aastane huvi kasv olnud samuti 48%. Kinnisvara hinnatõus oli aastaga vaid 0,3% ning sealseid hindu peetakse nö õiglasteks ehk need ei ole ei üle- ega alahinnatud.

Prantsusmaa aastane huvi kerkis 41% ning kinnisvara hinnad langesid aastaga 1,2%. Siiski peetakse seal hindu ülehinnatuks ehk investoritele mittesobivaks.

Itaalia vastu kasvas huvi samuti 41% ning kinnisvara hinnad kukkusid aastaga 3,8%. Kinnisvara on seal alahinnatud.

Järgnevad Kreeka ja Portugal, kus on samuti investoritele täna soodne pinnas ehk hinnad on liiga madalad, potentsiaal suurem.

Briti ostjate seas on populaarsemad paigad:

Iirimaal Cork ning seal kulutatakse kinnisvarale keskmiselt 134 000 naela.

Hispaanias Andaluusia ja kulutatakse 379 000 naela.

Prantsusmaa ja Aqitaine ning 202 400 naela.

Itaalias Toscana ja 107 000 naela.

Portugalis Algarve ja 397 000 naela.

Bulgaarias Burgas ja 24 000 naela.

USAs Florida ja 135 000 naela.