Toiduinspektorid tuvastasid söögikoha kontrolli käigus, et selle ruumid ei vasta toitlustusasutuse võimsusele ning seal ei ole võimalik täita kehtestatud sanitaarnõudeid, vahendab lenta.ru inspektsiooni teadet.

Söögikohas ei ole eraldi külmikuid tooraine ning valmistoitude hoidmiseks, jäätise valmistamise paigas puudub bakterivastane lamp ning prügikonteinerite plats ei vasta nõuetele. Samuti puudus toodetel nõutud märgistus, seisab teates.

Kontrolli tulemusena peatati kohtu otsusega söögikoha tegevus 30 päevaks.

Mullu suvel sulges toiduohusamet nelja McDonalds’i söögikoha tegevuse 90 päevaks.
Välisvaatlejate hinnangul oli toona selgelt tegemist järjekordse Ukraina kriisi tõttu käiva lahinguga Venemaa ja Lääne vahel.
Briti majandusleht Financial Times kirjutas mullu septembris, et Venemaa peab lääneriikide firmade vastu sissisõda. Kõige reetlikumaks sissisõja meetmeks hindas Briti majandusleht Venemaa survemeetmeid regulaatorite ning politsei kasutamisel. selliste sammude all kõige rohkem kannatanuks hinnati just kiirtoiduketti McDonald’s.
Juulis käskis Venemaa toiduohutusamet kohtul osa kiirtoiduketi tooteid keelata, väites et kiirtoidukett rikub sanitaarnõudeid. Kuu hiljem suleti ajutiselt neli McDonald’si söögikohta.

Venemaa parlamendi välissuhete komisjoni juht Aleksei Puškov vihjas toona sammu poliitilistele motiividele oma twitteripostituses, kus ta tõdes, et McDonald’s on pool Ameerikast, 53 protsenti elanikest külastab kiirtoiduketti regulaarselt, mistõttu selle sulgemine on sümboolne samm.