Tegelikult lähevad aga riigikogulaste kirjeldused asjade käigust lahku. Opositsioonis olev reformierakondlane Remo Holsmer ütles Ärilehele, et kui konverentsi korraldamine pärast valitsuse vahetust arutlusele tuli, tegi rahanduskomisjoni juhiks saanud keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin talle ettepaneku seda vedada.

"Põhjuseid, miks ta ise ei soovinud sellega tegeleda, tuleks temalt küsida. Üldiselt on eesistumise üritusi vedanud vastate komisjonide juhid, aga mul ei ole selle töö vastu midagi. Täna ja homme toimuv konverents on väga esinduslik seda nii kõnelejate kui ka osavõtjate poolest," kiitis Holsmer.

Ta lisas, et välissuhtlus ongi rahanduskomisjonis jäänud enamjaolt Reformierakonna saadikute peale. "Täna hommikul näiteks kohtusin mina, Jürgen Ligi ja Aivar Sõerd Saksamaa Bundesdagi delegatsiooniga, aga võibolla oli see lihtsalt juhuslik ning teised komisjoni liikmed olid istungivaba nädala tõttu oma valimispriirkonnas toimetamas."

Stalnuhhin vastas Ärilehele, et andis võõrustamistöö Holsmerile, sest "nii oleme kokku leppinud". "Holsmer viib lõpuni töö, mille ettevalmistamisega alustas enam kui aasta tagasi kui komisjoni esimees oli. See oli kooskõlastatud sh peaministriga. Mina ei soovi ärandada teise inimese tehtud töö tulemusi. Või teie arvates peaks?," küsis Stalnuhhin vastu. Reaalselt oli esimeeste vahetuse ajal teada vaid konverentsi kuupäevad, kuid sisulisemate ettevalmistustega alustatud ei oldud.

Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise parlamentaarse mõõtme raames toimuva Euroopa Liidu stabiilsuse, majanduse koordineerimise ja juhtimise konverentsi (SECG) avab riigikogu esimees Eiki Nestor.

Ettekannetega esinevad Euroopa Komisjoni volinikud Valdis Dombrovskis ja Günther H. Oettinger, Eesti Panga president Ardo Hansson, rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov, Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) asepeasekretär Mari Kiviniemi.