Just nii juhtus ka Paul Smith College'ga, kui miljardärid Sanford ja Joan Weill soovisid annetada 20 miljonit dollarit. Nad muutsid viimasel hetkel meelt, kui said teada, et kooli ei saa nende järgi nimetada. Sanford Weill on endine Citigroupi juht.

Paul Smith College on USA mõistes pisike kunstikool, kus tudeerib veidi üle 1000 õpilase. See asub New Yorgi linnas. 20-miljoniline annetus oleks koolile väga teretulnud. Paarike soovis, et raha eest muudetaks kooli nimi Joan Weill-Paul Smith College'iks. Milline ego, eks?

Kolledži hoolekogu oli aga mõttega päri - nad olid raha järele väga maiad.

„Meie hoolekogu arvab, et on igati sobiv, et meile kahe kõige olulisema perekonna - Smithide ja Weillside - nimi oleks igavesti kooli ja regiooniga seotud," teatasid nad.

Kuid paraku ei olnud asi nii lihtne. Kohus otsustas, et kool ei või oma nime muuta. Kooli looja Phelps Smithi testamendis on kirjas, et kool peab igavesti kandma tema isa Paul Smithi nime.

Paul Smith College plaanib otuse edasi kaevata. Nad küsisid aga igaks juhuks Weilssidelt, kas nad ei soovi annetust teha niisama, ilma tingimusteta. Weilssid otsustasid, et nad seda ei soovi.

Viimasel ajal on kasvamas trend, millega rikkad soovivad mõnele koolile teha suure annetuse, kui need mingi hoone nende järgi nimetavad.

Southern California ülikool sai 200 miljoni dollarilise kingituse vilistlaselt David Dornsifelt ja tema abikaasalt. Nii saigi sealse kunsti- ja teadusekolledž nimeks Donsife College of Letters, Arts, and Science.

Möödunud juunis annetas Wall Steeti miljardär John Paulson 400 miljonit dollarit Harvardi ülikoolile, et oma nimi ühele hoonele saada. Nüüd ongi ülikoolil John A. Paulson School of Engineering and Applied Sciences.

Ehk püüavad Weilssid oma rahaga nüüd mõne teise kooli ukse taha minna. Kuid praegu võib öelda, et päris kõike raha eest osta ei saa.