Wall Streeti veteran ütles, et kinnisvaragurul on head väljavaated, kuna ta ei karda end ümbritseda tarkade inimestega.

„Tema ego võimaldab seda, mida paljud teised presidendid ei suuda, ümbritseda end tõeliselt heade inimestega, mitte vaid minuga, vaid ka teistega,“ ütles Icahn intervjuus Reutersile.

Trump on mitmes intervjuus ja esinemisel öelnud, et kui ta valitakse presidendiks, siis ta tahaks nimetada Icahni USA rahandusministriks. Kui seda küsiti Icahni käest, siis ta vastas, et sel teemal ei ole nad kunagi rääkinud.

Icahn teenis varanduse 1980ndatel, ostes viletsas seisus ettevõtteid ja võideldes juhtidega muutes ettevõtted elujõulisteks. Praegu on ta teinud miljardi dollarilise panuse toorainete hinnatõusule.

Nagu Trump on ka Icahn sündinud New Yorgis Queensi piirkonnas.

Icahn süüdistas Wall Streeti ja USA keskpanka ettevõtete võlakirjade mulli puhumises ning superrikkaid, et need ei maksa piisavalt makse.

„Enamus rikkaid inimesi – paljud neist – ei ole teinud kuigi palju,“ ütles Icahn. „Ma tunnen Wall Streeti inimesi, nad on mu head sõbrad.“

„Täies ulatuses maksude mitte maksmine on absurd,“ ütles ta. „Maksuauku kasutades maksustatakse fondijuhtide teenistust kapitalikasvuna, mitte tavalise palgatuluna.“

Siis ründas Icahn videoesinemises Wall Streeti ameeriklastele rämpsvõlakirjade müümise eest.

„Wall Street teeb kõige paremini, mida oskab – müüb väärtpabereid,“ ütles Icahn. „Ma peaksin naerma nende tüüpide üle, kes müüvad võlakirju. Ma peaksin ütlema, et isegi maffial on kõrgem aukoodeks kui teil. Te teate, et müüte rämpsu ja te müüte seda ikka edasi.“

Samuti langesid USA ettevõtted Icahni kriitika alla, kuna nad viivad kasumeid välismaale läbi ülevõtmistehingute ja keerukate maksulahenduste.

Icahni video tuli välja vaid päev pärast seda, kui Trump avalikustas maksuseadusandluse lihtsustamise ettepanekud ja ettevõtete tulumaksu alandamise plaani.

Icahn ütles, et Trump on 2016. aasta ainus presidendivalimiste kandidaat, kes saab ka tegelikult probleemidest aru.

„Ma arvan, et ta tahab tõestada, et suudab Ameerika kurssi muuta,“ ütles ta. „Ma tahan sinna ärimeest, kes ka tegelikult mõistab meie hiiglaslikke probleeme.“