Esmakordselt ajaloos ületas Hiina miljardäride arv USA oma. Sellele vaatamata on Ameerika miljardäride rikkus hiiglaslikud 2,8 triljonit dollarit.

Miljardärid olid rikkuse kavatamisel edukamad kui aktsiaturg. Viimane tõusis MSCI AC maailmaindeksi näol 8,5 protsenti.

Aasia majanduskasv lõi head eeldused miljardäride lisandumiseks. Neid tuli Aasias aastaga juurde üks üle päeva. Kui nii jätkub, siis möödub Aasia USAst maailma rikkaimate kontsentratsiooni poolest nelja aastaga, prognoosis Šveitsi pank.

„Suur-Hiina poliitiline stabiilsus, Hiina tõusnud kinnisvarahinnad, infrastruktuuri kulutused ja kasvav keskklass suurendasid rikkust,“ kirjutati raportis põhinedes Aasia rikastega vestlustel.

Aasias kasvas miljardäride arv 117 võrra 637-ni, kusjuures ettevõtlusega tegelavate miljardäride rikkus kasvas kiiremini kui peresidemetega rikkaks saanutel. USAs lisandus 25 uut miljardäri, mis viis nende koguarvu 563-ni. Euroopas püsis miljardäride arv 342 juures, kuna Euroopa on ettevõtjatele äri ajamiseks keeruline piirkond seoses konservatiivse ärikultuuri ja karmide regulatsioonidega. Oma rolli mängisid ka miljardäride surmad.

Bloombergi miljardäride indeksi kohaselt on tänavu maailma 500 rikkamat inimest kasvatanud rikkust 19 protsenti ehk 824 miljardi dollari võrra. 25. oktoobri seisuga kuulus neile hinnanguliselt 5,2 triljonit dollarit.